Εθνική Παίδων – Κόσσοβο 0-1

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αγωνιστική δράση στον πέμπτο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 που φιλοξενήσαμε στην Κύπρο.

Η Εθνική μας παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, ηττήθηκε με 1-0 από το Κόσσοβο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Με τη συνολική της παρουσία η ομάδα μας μπορούσε για καλύτερο βαθμολογικό απολογισμό σε ένα όμιλο που όλα κρίθηκαν στην τελευταία αγωνιστική.

Το Κόσσοβο με το σημερινό 1-0 τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου μας, δεύτερη τερμάτισε η Σκοτία.

Καλή η παρουσία της Εθνικής μας στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δημιούργησε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ απέναντι στο Κόσσοβο.

Στο 13ο απευθείας εκτέλεση κόρνερ ο Χαραλάμπους και έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ζουμπερί, πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 18ο λεπτό νέα μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο. Το πλασέ του Χαράλαμπου Μελαναρκίτη έδιωσε σε κόρνερ πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος αμυντικός της αντίπαλης ομάδας (πάλι ο Ζουμπερί).

Οι νεαροί διεθνείς μας μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και κυνήγησαν έντονα το γκολ.

Στο 53ο λεπτό δυνατή κεφαλιά από τον Ηρόδοτο Χριστοδούλου εντυπωσιακή απόκρουση από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε κόρνερ.

Δυστυχώς δεν το πετύχαμε και οι φιλοξενούμενοι σε μια αντεπίθεση τους άνοιξαν το σκορ στο 63′ με σουτ του Avduli (1-0). Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοανδική φάση που απείλησαν την εστία του Χατζηγαβριήλ.

Παρά τα δύσκολα δεδομένα που δημιουργήθηκαν η ομάδα μας προσπαθεί για την ανατροπή αλλά το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Οι νεαροί διεθνείς μας όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Σκοτία άξιζαν για καλύτερο αποτέλεσμα και ο τελικός απολογισμός με τον ένα βαθμό σε αυτή τη διοργάνωση σίγουρα τους αδικεί.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Χατζηγαβριήλ, Πιτσιλλίδη, Χριστοδούλου, Καλογήρου, Ευάγγελο Ανδρέου, Μελανακρίτη (66′ Κουμπαρής), Χαραλάμπους (61′ Ορφανίδης), Γεωργαλλίδη (61′ Γαβριήλ), Ε. Αντωνίου, Σατσιά (73′ Καφατάρης), Βενιζέλος (46′ Χατζηγιάννης).

Στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης»  Ελβετία – Σκοτία έμειναν στο ισόπαλο 1-1.

Τα αποτελέσματα στον όμιλο μας:

Κύπρος – Ελβετία…..0-3
Σκοτία – Κόσσοβο…..2-1
Κύπρος – Σκοτία…….1-1
Ελβετία – Κόσσοβο…0-1
Ελβετία – Σκοτία……..1-1
Κύπρος – Κόσσοβο….0-1
Τελική Βαθμολογία

1.Κόσσοβο…………..2-2…..6
2.Σκοτία……………….4-3…5
3.Ελβετία……………..4-2….4
4.Κύπρος……………..1-5….1

Από κάθε όμιλο της προκριματικής φάσης προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες (σύνολο 26) καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες από τους δεκατρείς ομίλους. Συνολικά θα περάσουν 30 ομάδες στον Elite round.

Η Ελβετία προκρίνεται στις καλύτερες τέσσερις τρίτες ομάδες.