Τα αποτελέσματα του Champions League

Από: Stelios Pericleous

Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια την Μπάγερν Μονάχου αλλά η γερμανική ομάδα χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη 0-2.

Οι “κιτρινόμαυροι” γνώρισαν την τρίτη τους ήττα σε ισάριθμα ματς στον όμιλο, ωστόσο η εμφάνιση τους κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας ήταν επιπέδου… Champions League. Όπως αντάξια ενός τόσο ξεχωριστού αγώνα ήταν φυσικά κι η παρουσία 60.000 φίλων της “Ένωσης” στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κοίταξαν στα μάτια την ισχυρή αντίπαλο της, είχαν τις ευκαιρίες τους αλλά στο τέλος “μίλησε” η τεράστια ποιότητα των φιλοξενούμενων. Σε ένα σημείο όπου η ΑΕΚ είχε εξαιρετική εικόνα πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (61′-63′) και… έσβησαν το ματς και τις ελπίδες των “κιτρινόμαυρων” για κάτι καλό.

Αμφίρροπο ματς στην Ελβετία, με τη Βαλένθια στο πρώτο ημίχρονο να δείχνει πως θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και τη Γιούνγκ Μπόιζ στο δεύτερο να απειλεί με ολική ανατροπή. Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν στο 25’ με τον Μπατσουαγί, στο 55’ όμως ο Οαρό ισοφάρισε με πέναλτι σε 1-1.

Από εκεί και πέρα, οι Γιούνγκ Μπόιζ ήταν αυτή που είχε τις μεγάλες φάσεις για το δεύτερο γκολ, όμως, αυτό δεν ήρθε κυρίως λόγω του τερματοφύλακα της Βαλένθια, Νέτο. Οι Ισπανοί παρέμειναν, πάντως, «ζωντανοί» για τη δεύτερη θέση αφού έχουν 2 βαθμούς και αυτή την ώρα κοντράρονται Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους που έχουν από 5 και 7 αντίστοιχα, ενώ οι Ελβετοί πήραν τον πρώτο τους βαθμό.

Ένα σουτ του Μαζραουΐ που κόντραρε στο πόδι του Γκριμάλντο ήταν ικανό να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να δώσει τη νίκη στον Άγιαξ με 1-0 στο Άμστερνταμ κόντρα στην Μπενφίκα, σε ένα ματς που ενδιαφέρει την ΑΕΚ μιας και οι δυο ομάδες είναι στον όμιλο της.

Από εκεί και πέρα ο Πάουλο Ντιμπάλα «χτύπησε» στο 17ο λεπτό του αγώνα και έδωσε τη νίκη στην Γιουβέντους μέσα στο Ολντ Τράφορντ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε και τα ενενήντα λεπτά του παιχνιδιού στην επιστροφή του στην Αγγλία εκεί όπου έκανε το ξεπέταγμα στην καριέρα του με τους «κόκκινους διαβόλους».

«Πήρε μπροστά» η Μάντσεστερ Σίτι, μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ στην πρεμιέρα των ομίλων και με 3-0 πέρασε από το «Μέταλιστ» κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το ντεμπούτο του Κέβιν Ντε Μπράιν από τον περασμένο Μάιο (απουσίαζε λόγω τραυματισμού) συνοδεύτηκε με τη δεύτερη σερί νίκη των «πολιτών» στο Χάρκοβο και, πλέον, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει ότι άφησε πίσω της το κακό ξεκίνημα στον 6ο όμιλο, όπου φιγουράρει μόνη στην κορυφή.

Η γαλλική ομάδα, αν και βρέθηκε να χάνει εκτός έδρας από την Χοφενχάιμ με 1-2, κρατούσε το «τρίποντο» μέχρι το 92΄, αλλά οι Γερμανοί κατάφεραν να «σώσουν την παρτίδα» (3-3).

Πέντε ημέρες πριν το Clasico στο «Καμπ Νόου», η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις νίκες, μετά τις δύο σερί ήττες στην La Liga και, τουλάχιστον, σε ψυχολογικό επίπεδο θα πάει κατάλληλα προετοιμασμένη στην Βαρκελώνη. Οι «μερένγκες» επιβλήθηκαν με 2-1 της Βικτόρια Πλζεν στο «Μπερναμπέου» και μετά το «χαστούκι» στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με το δεύτερο «τρίποντο» επέστρεψαν στην κορυφή του 7ου γκρουπ, όπου ισοβαθμούν με την Ρόμα.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Εντίν Τζέκο, η Ρόμα πέτυχε τη 2η συνεχόμενη νίκη της στο Champions League, με 3-0 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «Ρωμαίοι», που είχαν τον Κώστα Μανωλά σε ένα ακόμη ματς βασικό κι αναντικατάστατο, υποχρέωσαν τους Ρώσους στην πρώτη τους ήττα στους ομίλους (η ομάδα της Μόσχας προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και την ισοπαλία στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου 0-2 (61΄ Χάβι Μαρτίνεθ, 63΄ Λεβαντόφσκι)
Αγιαξ – Μπενφίκα 1-0 (90΄+2 Μαζραουΐ)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάντσεστερ Σ. 0-3 (30΄ Νταβίντ Σίλβα, 35΄ Λαπόρτ, 71΄ Μπερνάρντο Σίλβα)
Χοφενχάιμ – Λιόν 3-3 (33΄,47΄ Κράμαριτς, 90΄+2 Ζοέλιντον – 27΄ Τραορέ, 59΄ Εντομπελέ, 67΄ Ντεπάι)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης – Βικτόρια Πλζεν 2-1 (11΄ Μπενζεμά, 55΄ Μαρσέλο – 79΄ Χροσόφσκι)
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 (30΄,43΄ Τζέκο, 50΄ Ουντέρ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Γιουνγκ Μπόις – Βαλένθια 1-1 (55΄πεν. Οαρό – 26΄ Μπατσουαγί)
Μάντσεστερ Γ. – Γιουβέντους 0-1 (17΄ Ντιμπάλα)