Πήρε το ντέρμπι η Γεροσκήπου FC κόντρα στα Μανδριά (pcs)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ντέρμπι κορυφής είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στην Α’ Κατηγορία της ΠΟΑΣΠ.

Συγκεκριμένα η Γεροσκήπου FC κέρδισε με σκορ 2-1 το Αθλητικό Σωματείο Μανδριών στο Δημοτικό Στάδιο Γεροσκήπους «Μιχαλάκη Κυπριανού» και παραμένει πρώτη στην βαθμολογία και αήττητη.

Α’ Ημίχρονο:

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης ο αγωνιστικός χώρος «βάρυνε» με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στο παιχνίδι η δύναμη και οι μονομαχίες κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκε η γηπεδούχος ομάδα της Γεροσκήπους FC η οποία ευτύχησε πολύ νωρίς να μπει μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σολωμού κέρδισε πέναλτι το οποίο μετάτρεψε σε γκολ ο James Sanderson.

Στην συνέχεια το παιχνίδι απόκτησε πιο γρήγορο ρυθμό, ωστόσο κάποιες αποφάσεις του διαιτητή της συνάντησης προκάλεσαν τον θυμό τόσο σε ποδοσφαιριστές όσο και στους πάγκους των δύο ομάδων.

Εκεί που ο ρυθμός άρχισε να πέφτει και πάλι, με ένα στημένο η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα των Μανδριών κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ ο Ιβάν υποδέχθηκε σωστά την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, γράφοντας το 1-1 το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο:

Το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν το ίδιο με το πρώτο μέρος. Η Γεροσκήπου FC πήρε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Σολωμού στο 54’.

Στην συνέχεια η ομάδα του Χρίστου Μιχαηλίδη προσπάθησε να αντιδράσει, όμως για κακή της τύχη σε 1-2 περιπτώσεις βρήκε απέναντι της τον Θεοδόση Ιωσήφ. Ο «πορτιέρο» των γηπεδούχων είχε στο ενεργητικό του κάποιες σωτήριες επεμβάσεις.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, το σύνολο του Δημήτρη Ιωάννου έβρισκε περισσότερους χώρους  από την μέση και μπροστά καθώς όπως ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν τον αγώνα.

Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ, γεγονός που αφήνει μόνη πρώτη στην βαθμολογία την Γεροσκήπου FC με 9 βαθμούς. Αντιθέτως τα Μανδριά είχαν τις πρώτες τους απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα, καθώς παραμένουν στους 6 βαθμούς.

Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα: