(Συνέντευξη) Ο Θωμάς Ιωάννου αποκλειστικά στο “ΑthlitikaPress”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και αποτελεί σημαντικό πρότζεκτ για την ομάδα του, την ΑΕΚ Λάρνακας. Ο λόγος για τον ΠΑΦΙΤΗ ποδοσφαιριστή Θωμά Ιωάννου, ο οποίος μίλα για όλους και για όλα στο “AhtlitikaPress” σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Διαβάστε αναλυτικά:

 Πώς βλέπεις την φετινή χρονιά φέτος για την ομάδα σου, την ΑΕΚ Λάρνακας;

H χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για την ομάδα μου αρχικά μπαίνοντας στους Ομίλους του Europa League και στην συνέχεια κατακτώντας το Super Cup. Τώρα πλέον πρέπει να πηγαίνουμε για την νίκη σε κάθε παιχνίδι έτσι ώστε να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα.

Ποιά τα συναισθήματα και το κλίμα στην ομάδα παίζοντας στους Ομίλους του Εuropa League;

Το κλίμα στην ομάδα από την αρχή ήταν πάρα πολύ καλό εξού και τα αποτελέσματα που έρχονται μέσα στο γήπεδο. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να παίζεις στου Ομίλους του Europa League και που νομίζω κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να την ζήσει.

 

Πιστεύεις πως η ομάδα σου μπορεί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League;

Είναι λίγο δύσκολο για την πρόκριση λόγω των αποτελεσμάτων στην αρχή αλλά εμείς θα πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη ανεξάρτητα του τι θα βγει.

Ποια είναι η άποψη σου για τον φετινό πρωτάθλημα;

Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό λόγω και της μείωσης των ομάδων. Πολλές μεγάλες ομάδες έχασαν βαθμούς και αυτό δείχνει ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και γενικά σε καλό επίπεδο.

Πιστεύεις πως η κάρτα φιλάθλου επηρέασε την προέλευση του κόσμου στα γήπεδα;

Ναι φαίνεται πως η κάρτα επηρέασε κατά πολύ την προέλευση του κόσμου γιατί βλέπουμε σχεδόν σε κάθε αγωνιστική η προέλευση του κόσμου να είναι μειωμένη.

 

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστείς στο εξωτερικό σε ποιο Πρωτάθλημα θα επιθυμούσες να το κάνεις;

Θα επιθυμούσα να αγωνιστώ σε Αγγλικό και Ισπανικό πρωτάθλημα που κατά την γνώμη μου είναι τα ποιό ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Πως βλέπεις την Εθνική ομάδα της χώρας μας;

Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε μια νέα διοργάνωση με νέα παιδιά, βλέπουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνονται και σίγουρα στο μέλλον θα φτιάξει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο.

Τι πιστεύεις για του νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και τι συμβουλή θα τους έδινες;

Οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές πιστεύω έχουν πάρα πολύ ταλέντο και ότι η Κύπρος μπορεί να βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Πρέπει όμως να δουλεύουν και να μην απογοητεύονται, να αρπάξουν όποια ευκαιρία τους δοθεί για να αποδείξουν τι αξίζουν.

Πως βλέπεις την φετινή χρονιά για την ομάδα της Πάφου στην οποία ανδρώθηκες και έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα;

Η Πάφος απόκτησε φέτος αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Δεν ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν λόγω του ότι ήρθαν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι και χρειάζεται ακόμα χρόνος για να αποκτήσουν ομοιογένεια. Πιστεύω όμως με την πάροδο του χρόνου θα γίνει μια πολύ καλή ομάδα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής;

O Λέο Μέσσι.

Ποιοι στόχοι σου στην επαγγελματική σου καριέρα;

Προσπαθώ κάθε χρόνο μέσα από τα παιχνίδια να ωριμάσω και να βελτιώνομαι ποδοσφαιρικά έτσι ώστε να καταφέρω να φτάσω σε όσο πιο ψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο μπορώ.

Επιμέλεια Συνέντευξης: Στέλιος Περικλέους