ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΦΟΥ: Αλλαγή προπονητή, 4+2 ντέρμπι, 10-12 βαθμοί και εξιλέωση

Από: Μαρίνα Σταύρου

Η Πάφος από σήμερα γυρίζει σελίδα και μετά την αναμενόμενη αποδέσμευση του κ. Πρέσλι έχει μπροστά της να ανέβει ένα ολόκληρο βουνό.

Ο νέος προπονητής, που λογικά θα προσληφθεί μέχρι την επόμενη αγωνιστική (20-22 Οκτωβρίου), θα έχει ουσιαστικά την ευκαιρία να κάνει σεφτέ με το καλημέρα αφού θα βρεθεί απέναντι στην έτερη ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος την Αλκή, μέσα στο Στέλιος Κυριακίδης στις 22 του μήνα, ημέρα Δευτέρα και αφού θα μεσολαβήσει και μιας εβδομάδας διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων.

Ακολούθως πέντε μέρες μετά την εντός έδρας θεωρητικά “βατή πρόκληση” η ομάδα μας θα ταξιδέψει στο ΓΣΠ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ομόνοια η οποία προέρχεται αρχικά από απώλεια βαθμών από την ΑΕΚ αλλά και το σημερινό δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο οποίο κανείς στο πράσινο στρατόπεδο δεν μπορεί να θεωρήσει εύκολο ματς.

Επιστροφή στην Πάφο ακολούθως και με αντίπαλο και αυτή τη φορά ένα ισχυρό σύνολο όπως του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Μετά από το δίδυμο της Λευκωσίας, εκτός και εντός έδρας, η Πάφος καλείται να μετρήσει δυνάμεις και να δείξει χαρακτήρα αφού θα βρεθεί απέναντι στον Ερμή. Το αποτέλεσμα στη Λάρνακα θα είναι και μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δουν οι φίλη της Παφιακής ομάδας αν η αποδέσμευση Πρέσλι απέδωσε καρπούς αφού σίγουρα θα είναι ένα μήνα μετά και αφού πέρασε μέσα από ΑΛΚΗ, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου στο στάδιο “ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”.

Κριτήριο για την μετέπειτα πορεία της Πάφου θα αποτελέσει και το επόμενο παιχνίδι, 15 μέρες μετά με αντίπαλο το Παραλίμνι στην Πάφο στις 25 Νοεμβρίου ενώ σίγουρα και το αμέσως επόμενο με την Δόξα στο Μακάρειο Στάδιο.

Αυτά λοιπόν τα 4+2 ντέρμπι με ομάδες που θεωρούνται μικρομεσαίες (Αλκή, Ερμής, Παραλίμνι και Δόξα) αλλά και τις δυο “μεγάλες” (Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ) θα κρίνουν πολλά για το αν χάθηκε η χρονιά ή αν μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε σε μια πορεία με διάκριση.

Σίγουρα αν η ομάδα στα έξι προαναφερθέντα παιχνίδια μπορέσει και συγκεντρώσει πέραν τον 10, ίσως και 12 βαθμών τότε μπορούμε να πούμε πως τίποτα δεν χάθηκε. Αν πάλι όχι και μείνει σε χαμηλές πτήσεις με 6-7 βαθμούς σε έξι παιχνίδια (2 νίκες και 1 ισοπαλία ή 1 νίκη και 3 ισοπαλίες) τότε …ζήτω που καήκαμε.

Από τις 8 Δεκεμβρίου και μετά η ομάδα μπαίνει ξανά σε ένα φαύλο κύκλο δύσκολων παιχνιδιών με ΑΕΚ εντός (8/12), Ανόρθωση εκτός (15/12), Απόλλωνα εντός (22/12), ΑΕΚ εκτός (2/1/19 στην αναβληθείσα αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής) και ΑΕΛ στο Τσίρειο (5/1).

Με αυτά και μ’ αυτά καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικά είναι τα επόμενα 4+2 ντέρμπι.