(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Στέλιος Μασιάς: «Να βοηθήσω τις μικρές πετοσφαιρίστριες του Παφιακού να γίνουν έμπειρες και ικανές για πρωταθλητισμό»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η γυναικεία ομάδα του Korantina Homes Παφιακού στην φετινή περίοδο θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας του Παγκύπριου πρωταθλήματος Βόλεϊ. Το «AthlitikaPress» συνάντησε στο παρκέ της κλειστής αίθουσας «Αφροδίτη» τον προπονητή των κοριτσιών Στέλιο Μασιά, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για την επόμενη μέρα των κοριτσιών του Παφιακού.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Μια καινούργια σεζόν ξεκινά και ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Γυναικεία ομάδα του Korantina Homes Παφιακού στην Α’ Κατηγορία. Εσείς από την σκοπιά σας πως βλέπετε την επόμενη μέρα της ομάδας σας;

Σίγουρα το επίπεδο στην πρώτη κατηγορία είναι πολύ πιο ψηλό, θεωρώ ότι έχουμε κάνει δουλειά στη βάση της ομάδας έτσι ώστε οι νεαρές πετοσφαιρίστριες μας που ως επί το πλείστον απαρτίζουν την ομάδα να είναι σε ένα καλό επίπεδο, έχουμε ενισχυθεί παράλληλα και με τρεις επαγγελματίες παίκτριες από την Βραζιλία, οι οποίες έχουν ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο του συνόλου μας . Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας είναι πολύ πιο απαιτητικό, αλλά στόχος μας είναι να δουλέψουμε όσο το περισσότερο και να είμαστε όσο πιο πολύ ανταγωνιστικοί γίνεται. Όσο αφορά την πορεία μας, θα ήταν ιδανικό σενάριο να αποφύγουμε τον υποβιβασμό όσο πιο νωρίς γίνεται και απ’ εκεί και έπειτα να παλέψουμε για όσο πιο υψηλότερη θέση στην βαθμολογία.

Πιστεύετε ότι υπάρχει το υλικό ούτως ώστε στα επόμενα χρόνια η γυναικεία ομάδα του Παφιακού να σταθεροποιηθεί στην Α’ Κατηγορία και να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη;

Το υλικό σίγουρα υπάρχει. Σκοπός του σωματείου και όλων των προπονητών που συνεργαζόμαστε είναι να δουλέψουμε στην βάση, από τις μικρές ηλικίες έτσι ώστε να έρθει η μέρα που τα παιδιά αυτά θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της γυναικείας ομάδας του Παφιακού. Είναι αναγκαίο να βγάζουμε συνεχώς δικούς μας αθλητές και κατά την άποψη μου είναι ότι καλύτερο για την Πάφο καθώς θα βλέπει τα δικά της παιδιά να παίζουν και να πρωταγωνιστούν στις ομάδες μας.

Υπάρχουν προοπτικές που θα βοηθήσουν την Γυναικεία πετόσφαιρα στην Πάφο να γίνει ακόμα πιο επαγγελματική;

Οι κοπέλες που προέρχονται από τις ακαδημίες μας ως συνήθως σε κάποια φάση φεύγουν λόγω σπουδών. Ωστόσο το δυσκολότερο στην γυναικεία πετόσφαιρα είναι να βρεις κοπέλες που μετά το πέρας των σπουδών τους θα συνεχίσουν να αγωνίζονται . Είναι ελάχιστες αυτές που το κάνουν. Σίγουρα όμως υπάρχουν βάσεις στην Πάφο, αλλά πρέπει να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση έτσι ώστε να προσφέρουμε περισσότερα σ’ αυτά τα παιδιά, δίνοντας τους κίνητρο να ασχοληθούν επαγγελματικά με το βόλεϊ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως, ακόμα και στους άνδρες σπάνια βρίσκεις κύπριους επαγγελματίες.

Οι Βραζιλιάνες παίκτριες που αποκτήσατε πιστεύετε ότι μπορούν να βοηθήσουν τις Κύπριες να βελτιωθούν;

Σίγουρα θα βοηθήσουν αγωνιστικά αλλά και τις κοπέλες μας. Αυτός ήταν ο σκοπός μας. Μετά από πολύ ψάξιμο και συλλογή πληροφοριών από παλιούς συμπαίκτες κλπ προσπάθησα οι κοπέλες που θα έρθουν να είναι δοτικές, δηλαδή να έχουν την διάθεση να δείξουν κάποια πράγματα στις μικρές και μαζί να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας μας.

Όσο αφορά το φιλικό κόντρα στην ΑΕΛ, πως είδατε την ομάδα σας;

Είμαι ευχαριστημένος καθώς παίζαμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει τρεις αλλά χρησιμοποίησε τέσσερις ξένες παίκτριες και απαρτίζεται από κύπριες πολύ έμπειρες πετοσφαιρίστριες που κάνουν πρωταθλητισμό χρόνια. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος μου. Δηλαδή κάποια στιγμή να βοηθήσω τις μικρές κοπέλες του Παφιακού να γίνουν έμπειρες και ικανές για πρωταθλητισμό.