Οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού αποδεικνύουν το αυτονόητο

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το φετινό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην Super Leaque αποδεικνύει περίτρανα ότι τα φυτώρια και οι ακαδημίες έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας ομάδας.

Η χρονιά βρίσκει μια από τις σχολές του Παναθηναϊκού στην Πάφο που ασχολείται κατά κύριο λόγο με τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, δηλαδή ειδικεύεται σε παίδες κάτω των 12 ετών.

Συγκεκριμένα Ακαδημία της Πάφου ασχολείται με παιδιά γεννηθέντα από το έτος 2008 -2011 και 2012- 2013( juniors). Ο στόχος είναι η ανάδειξη ταλέντων σε μικρή ηλικία και με απόφαση που πάρθηκε πέρυσι τα παιδιά που ολοκληρώνουν και το 12 έτος της ηλικίας τους θα “μετακομίζουν” στην ομάδα Άκριτα Χλώρακα.

Τα γκρουπ προπονήσεων δεν υπερβαίνουν τους 10 νεαρούς αθλητές, ενώ η προπονητική ομάδα ετοιμάζει για το μήνα Νοέμβριο ένα καινούριο πρόγραμμα, αφού γίνονται συζητήσεις για να προστεθούν δυο ακόμη μέρες προπονήσεων την Δευτέρα και την Πέμπτη. Σε αυτές τις ημέρες οι αθλητές της ομάδας με την καθοδήγηση των προπονητών θα δουλεύουν στο τομέα της τεχνικής,του συντονισμού και της συναρμογής.

Πρέπει να τονιστεί πως σε όλες τις κατηγορίες βρίσκονται στο γήπεδο παρόντες δυο προπονητές μεθοδολογίας και τεχνικής αντίστοιχα κάτι που σίγουρα βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους.