Πρώτη απώλεια βαθμών για την Τσέλσι

Από: Stelios Pericleous

Με τη Λίβερπουλ να έχει επικρατήσει εύκολα της Σαουθάμπτον, η Τσέλσι ήθελε να γράψει το έξι στα έξι στο πρωτάθλημα, στο λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Οι «Μπλε», ωστόσο, δυσκολεύτηκαν πολύ στο να δημιουργήσουν φάσεις και να πιάσουν γρήγορο ρυθμό, απέναντι σε μία καλοστημένη Γουέστ Χαμ, και έτσι το απόλυτο σερί των νικών τους πήρε τέλος. Τα «Σφυριά» κράτησαν την Τσέλσι στο 0-0, με τους «Μπλε» να μένουν στη δεύτερη θέση με τη Μάντσεστερ Σίτι, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Ζόρια από το πρώτο μέρος

Από την αρχή φάνηκε ότι η Γουέστ Χαμ θα έβαζε δύσκολα στην Τσέλσι, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Ο Αζάρ απείλησε για πρώτη φορά με ένα γυριστό στο 12′ που μπλόκαρε ο Φαμπιάνσκι, με τη Γουέστ Χαμ να απαντά στο 29′ με ένα σουτ του Αντόνιο που πέρασε πάνω από την εστία. Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα έχασε την πρώτη σπουδαία φάση του ματς, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κέπα από πολύ κοντά.

Η Τσέλσι ξαναπήρε τα ηνία του ματς, προσπαθώντας να πιέσει τη Γουέστ Χαμ στην περιοχή της, ωστόσο δεν μπορούσε να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και να βρει τους διαδρόμους για να φτάσει στο γκολ. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «Μπλε» ήρθε στο 45′ όταν Αζάρ και Γουίλιαν συνδυάστηκαν άψογα, αλλά η κεφαλιά του Καντέ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Τεράστιες ευκαιρίες από Μοράτα και Γιαρμολένκο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ίδια εικόνα του πρώτου, με τη Γουέστ Χαμ να απειλεί στο 51′ με ένα σουτ του Γιαρμολένκο που πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Σιγά – σιγά η Τσέλσι άρ4χισε να παίρνει ξανά τα ηνία, προσπαθώντας να κλείσει τα «Σφυριά» στην περιοχή, χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους για να φανεί πραγματικά απειλητική.

Μαουρίτσιο Σάρι και Μανουέλ Πελεγκρίνι έριξαν στο ματς τους Μοράτα και Λούκας Πέρεθ αντίστοιχα προκειμένου να κάνουν τις ομάδες τους πιο απειλητικές. Ο Ισπανός επιθετικός της Τσέλσι, μάλιστα, στο 66′ έχασε μια τεράστια ευκαιρία όταν από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι ο οποίος έδιωξε ενστικτωδώς με το πρόσωπο! Η Γουέστ Χαμ μπορεί να μην είχε την ικανότητα να αναπτυχθεί, αλλά στο 77′ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γιαρμολένκο μόνος του μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Σνόντγκρας, δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις η Τσέλσι… θυμήθηκε ότι η κλεψύδρα τελειώνει, αλλά η εντυπωσιακή επέμβαση του Φαμπιάνσκι σε σουτ του Μπάρκλεϊ και το άστοχο τελείωμα του Γουίλιαν, κράτησαν την Τσέλσι στο μηδέν, με το απόλυτο από το ξεκίνημα της σεζόν να παίρνει τέλος στο ανατολικό Λονδίνο.

Γουέστ Χαμ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Φαμπιάνσκι, Σαμπαλέτα, Μαζουακού, Μπαλμπουένα, Ντιόπ, Νομπλ (85′ Σάντσες), Ράις, Ομπιάνγκ, Άντερσον (74′ Σνόντγκρας), Γιαρμολένκο, Αντόνιο (65′ Λούκας Πέρεθ)

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ρούντιγκερ (69′ Κέιχιλ), Νταβίντ Λουίζ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (79′ Μπάρκλεϊ), Καντέ, Γουίλιαν, Αζάρ, Ζιρού (65′ Μοράτα)