Ανόρθωση Γυναίκες: Διοργανώνει σπουδαίο διεθνές τουρνουά

Από: Μαρίνα Σταύρου

Σπουδαίο διεθνές τουρνουά διοργανώνει το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου 2018 το γυναικείο πετοσφαιρικό τμήμα της Ανόρθωσης. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη συμμετοχή της πρωταθλήτριας Κύπρου Ανόρθωσης, του Παναθηναϊκού, της Ισραηλινής Μακάμπι Χάϊφα και της φιλόδοξης φέτος Ολυμπιάδας Νεαπόλεως.

Bασικός στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους Κύπριους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου θέαμα και να εμπεδωθεί το αίσθημα φιλίας και συναδέλφωσης ανάμεσα στις αθλήτριες, τις ομάδες και τις χώρες που εκπροσωπούν. Στόχος είναι το τουρνουά να μετατραπεί σε γιορτή του γυναικείου βόλεϊ ώστε να προβληθεί η κατεχόμενη Αμμόχωστος και η κατεχόμενη Νεάπολη.

Ατραξιόν αποτελεί η παρουσία του Παναθηναϊκού παρά το γεγονός ότι έχασε την αίγλη του τα τελευταία χρόνια (σ.σ. την περσινή χρονιά δεν αγωνίστηκε), ενώ φέτος θα αγωνιστεί στην Pre – League (A2 Γυναικών). Eξάλλου, η Μακάμπι Χάϊφα ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία του Ισραήλ έρχεται στην Κύπρο ως η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ισραήλ.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την Cytavision και το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

18:30 Oλυμπιάδα Ν. – Παναθηναϊκός
20:30 Ανόρθωση – Μακάμπι Χάϊφα

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
18:30 Oλυμπιάδα Ν. – Μακάμπι Χάϊφα
20:30 Ανόρθωση – Παναθηναϊκός

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
11:00 Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάϊφα
13:00 Ολυμπιάδα Ν. – Ανόρθωση

Οι αγώνες θα γίνουν με σύστημα πουλ και η νικήτρια του τουρνουά θα κριθεί μέσω βαθμολογίας (3 βαθμοί οι νίκες 3-0, 3-1, 2 βαθμοί η νίκη 3-2, 1 βαθμός η ήττα 2-3, 0 βαθμοί η ήττα 0-3, 1-3).