(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Ζντένεκ Φόλμπρεχτ: “Νιώθω περήφανος που είμαι αρχηγός της Πάφου”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ήταν από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις που έκανε στο εφετινό καλοκαίρι η Πάφος FC. Ο λόγος; Η σιγουριά των στελεχών της ομάδας για την ποιότητα του Τσέχου ποδοσφαιριστή. Όπως θα καταλάβατε αναφερόμαστε για τον αρχηγό και «μαέστρο» της μεσαίας γραμμής της ομάδας του Στίβεν Πρέσλι, Ζντένεκ Φόλμπρεχτ. Το “AthlitikaPress” συνάντησε τον 27χρονο, ο οποίος μας χάρισε αποκλειστικά μία κατά τ’ άλλα απολαυστική συνέντευξη.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις μέχρι στιγμής από την νέα σου ομάδα;

Δημιουργήθηκε μια ομάδα σχεδόν από την αρχή και είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες και σιγά-σιγά, βήμα με βήμα θα βελτιωνόμαστε και θα κάνουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Νιώθεις ένα έξτρα βάρος που είσαι ο αρχηγός σ’ αυτή την νέα προσπάθεια;

Δεν νιώθω βάρος. Από την αρχή της προετοιμασίας μου δόθηκε η ευκαιρία σε ένα φιλικό αγώνα να πάρω το περιβραχιόνιο και από τότε έμεινα εγώ ο αρχηγός. Στην ουσία όμως αρχηγός της ομάδας είναι ο Γιαν Κόπριβετς ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού αυτή την στιγμή και γι’ αυτό έχω εγώ το περιβραχιόνιο. Νιώθω πολύ περήφανος γι’ αυτό το γεγονός και είναι ένα έξτρα κίνητρο να δίνω το καλύτερο μου εαυτό.

Προέρχεσαι από ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα όπως είναι το τσέχικο. Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στην πρόταση της Πάφος FC και απάντησες θετικά;

Η αλήθεια είναι ότι είχα και κάποιες άλλες προτάσεις, μπορούσα να επιλέξω αλλά η πιο σοβαρή και αποφασιστική πρόταση ήταν από την Πάφο. Οι άνθρωποι εδώ μου έδειξαν πως με θέλουν από την πρώτη στιγμή, είχαμε συνεχή επικοινωνία και μου πρόσφεραν αμέσως συμβόλαιο. Αμέσως πείστηκα ότι με θέλουν και γι’ αυτό ήρθα.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Κυπριακό πρωτάθλημα;

Είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Πριν μερικά χρόνια έπαιξα για τα προκριματικά του EUROPA LEAGUE κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας και ήξερα λίγα πράγματα για το κυπριακό πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες εδώ, μάλιστα δύο αγωνίζονται στους ομίλους του EUROPA LEAGUE (ΑΕΚ και Απόλλωνας) και το ΑΠΟΕΛ που έχει μια πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, υπάρχουν και πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές εδώ, για παράδειγμα ο Μίχαλ Ντουρίς της Ανόρθωσης τον οποίος γνωρίζω και προσωπικά. Γενικά απ’ όσα είδα μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα εδώ έχει ένα πολύ καλό επίπεδο.

Ας φύγουμε για λίγο από το ποδόσφαιρο. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Κύπρο και την Πάφο;

Μπορώ να πω μόνο θετικά πράγματα για την ζωή εδώ πέρα. Είναι πολύ καλός ο καιρός και εγώ και η οικογένεια μου αισθανόμαστε πολύ καλά εδώ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό διότι αν κάπου αισθάνεσαι καλά τότε αποδίδεις αυτό που μπορείς να δώσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μια τελευταία ερώτηση Ζντένεκ. Τι ονειρεύεσαι να πετύχεις με την φανέλα της Πάφος FC;

Είναι η πρώτη μου χρονιά εδώ και πάντα η αρχή είναι δύσκολη. Θα ήθελα για αρχή να μπούμε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και απ’ εκεί και πέρα να παλέψουμε για κάποιο εισιτήριο που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά πρωταρχικός στόχος είναι όπως είπα και πριν η πρώτη εξάδα και μετά θα δούμε.

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πολύβιο Παλιούρα για την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε.

Επιμέλεια Συνέντευξης: 

Γιώργος Γεωργίου

Στέλιος Περικλέους