(Συνέντευξη) Νεόφυτος Τούρος: «Θέλω να ήμαστε κύριοι εντός γηπέδου και ότι έρθει καλοδεχούμενο»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μιλάει σπάνια έως και καθόλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο νέος προπονητής της Αναγέννησης/Ελπίδας. Ο λόγος για τον Νεόφυτο Τούρο, ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο «AthlitikaPress», παρουσιάζοντας μας την νέα του ομάδα. Παράλληλα, μοιράζεται τις σκέψεις του για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας της ΠΟΑΣΠ, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το φίλαθλο κοινό της Πάφου.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Πότε ξεκινήσατε προετοιμασία και από τις ποδοσφαιριστές αποτελείται η ομάδα της Αναγέννησης;

Ξεκινήσαμε από την Δευτέρα 28 Αυγούστου την προετοιμασία μας. Έχω ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ στο οποίο θα έχω την δυνατότητα να κάνω τις επιλογές ποδοσφαιριστών, καθώς αυτή την στιγμή είναι 32 παίκτες. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τους ποδοσφαιριστές, 25 άτομα είναι από 29 ετών και κάτω. Έχουμε μια νεανική ομάδα και επικρατεί πολύ καλό κλίμα. Τους περισσότερους εξ αυτών τους προπονούσα στο παρελθόν στις ακαδημίες είτε στην Πάφο, είτε στον ΑΠΟΠ Κινύρα Πέγειας και στον Ατρόμητο. Τους γνωρίζω από μικρούς. Παράλληλα, έχω στην διάθεση μου παίκτες που είναι χρόνια στην Αναγέννηση και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κτίσουμε ένα δυνατό σύνολο. Όλοι δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά μέχρι στιγμής και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας στην νέα αγωνιστική περίοδο;

Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να απολαμβάνουμε το παιχνίδι μας και στο τέλος θα δείξει η βαθμολογική μας θέση. Μεταξύ σοβαρού και αστείου είπα ότι στόχος μας είναι να πάρουμε το βραβείο ήθους. Θέλω να ήμαστε κύριοι εντός αγωνιστικού χώρου. Ήμαστε ίσως η μοναδική ομάδα ή από τις λίγες που κανένας παίκτης μας δεν πληρώνεται. Γι’ αυτό τον λόγο ότι πετύχουμε θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, διότι δεν φέραμε παίκτες από υψηλότερες κατηγορίες όπως έκαναν άλλες ομάδες.

Είναι δύσκολο να φτιάχνεις μια ομάδα από την αρχή και χωρίς μπάτζετ;

Σαν προπονητής τόσα χρόνια έμαθα να φτιάχνω ομάδα από την αρχή, με την δική μου φιλοσοφία και ποτέ δεν βρήκα έτοιμη ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε κατηγορίες. Το αποδείξαμε με την ομάδα της Γεροσκήπους όταν την ανεβάσαμε στην επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ πριν λίγα χρόνια, χωρίς προϋπολογισμούς, όπου οι παίκτες έπαιζαν μόνο για την φανέλα και δούλευαν σκληρά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες μου.

Με αυτά που βλέπετε και ακούτε, πιστεύετε ότι η Α’ Κατηγορία του Αγροτικού θα είναι αναβαθμισμένη στην νέα περίοδο;

Βλέποντας τις μεταγραφές που κάνουν όλες οι ομάδες και τους στόχους που βάζουν, 7 με 8 ομάδες θέλουν να πρωταγωνιστήσουν ή να μπουν στην πρώτη τριάδα. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας στο Αγροτικό και βλέπω και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί στην Πάφο «ζουν και αναπνέουν» για την έναρξη του πρωταθλήματος, αντί να ασχολούνται με τις υψηλότερες κατηγορίες.  Επίσης, βλέπω ότι πολλοί ποδοσφαιριστές από τις διοργανώσεις της ΚΟΠ ήρθαν σε ομάδες του αγροτικού ανεβάζοντας πάρα πολύ το επίπεδο.

Θέλετε να στείλετε ένα τελευταίο μήνυμα;

Ευχαριστώ το συμβούλιο της Αναγέννησης που μου ανέθεσε την τεχνική ηγεσία αλλά και τους ποδοσφαιριστές για την μέχρι σήμερα πορεία που κάνουν στις προπονήσεις και για την προσπάθεια τους. Θέλω να συνεχίσουμε έτσι, μια οικογένεια, να το ευχαριστηθούμε και ότι έρθει θα είναι καλοδεχούμενο.