(Συνέντευξη) Λάκης Αθανασίου: “Όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο «AthlitikaPress» μίλησε αποκλειστικά ο πολύπειρος ΠΑΦΙΤΗΣ προπονητής Λάκης Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας της ομάδας του Κ.Ν Άρμους, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΠΟΑΣΠ, αλλά εξέφρασε την άποψη του για την εφετινή ομάδα της Πάφος FC.

Είστε ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών σας;

Η προετοιμασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς καθημερινά από τις 22 Αυγούστου όταν και ξεκινήσαμε. Λαμβάνουν μέρος 20 ποδοσφαιριστές σε κάθε προπόνηση. Οι προπονήσεις είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Μπήκαμε ήδη στην τρίτη βδομάδα όπου ξεκινάει και η τακτική και οι φιλικοί αγώνες. Ήδη αγωνιστήκαμε και ένα φιλικό κόντρα στην ομάδα κάτω των 21 της ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς όπου είχαμε εντυπωσιακή παρουσία παίρνοντας μια άνετη νίκη.

Οι μεταγραφικές κινήσεις σας έχουν ολοκληρωθεί;

Το ρόστερ έκλεισε, ωστόσο αφήνουμε ένα παράθυρο ανοιχτό στο ενδεχόμενο που εμφανιστεί μια εξαιρετική περίπτωση. Έχουμε 20 ισάξιους ποδοσφαιριστές σε ποιότητα και εγνωσμένης αξίας. Κάποιοι εξ αυτών στην περσινή σεζόν αγωνίζονταν στην τρίτη και τέταρτη κατηγορίας της ΚΟΠ.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Κ.Ν Άρμους στην νέα αγωνιστική περίοδο;

Στόχος της ομάδας είναι να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα στην βαθμολογία.

Πολλές ομάδες της Α’ Κατηγορίας της ΠΟΑΣΠ όπως και η δική σας ενισχύθηκαν με ποδοσφαιριστές υψηλότερων κατηγοριών. Εσείς με τις τόσες εμπειρίες που κουβαλάτε από το αγροτικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, τι περιμένετε από το νέα πρωτάθλημα;

Επειδή εδώ και 25 χρόνια ασχολούμαι με τα πρωταθλήματα και ειδικότερα των μικρότερων κατηγοριών, πιστεύω ότι θα είναι ίσως το δυσκολότερο πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ, διότι όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ΠΟΑΣΠ των τελευταίων χρόνων. Είναι έξι ομάδες οι οποίες είναι πάρα πολύ δυνατές.

Ποιες ομάδες πιστεύετε θα ξεχωρίσουν;

Για εμένα το πρώτο φαβορί είναι η Γεροσκήπου FC, η οποία έχει ενισχυθεί σημαντικά με ποδοσφαιριστές υψηλότερων κατηγοριών.  Παράλληλα, η ομάδα της Χρυσομηλιάς που και αυτή ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Πολύ δυνατή και πάντα υπολογίσιμη δύναμη είναι η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα των Μανδριών, η οποία κράτησε όλους τους  ποδοσφαιριστές της. Πάντα υπολογίσιμες είναι και οι δύο παραδοσιακές ομάδες του Μουττάλου (Προμηθέας, Αναγέννηση), ο Μιλτιάδης Τάλας και εμείς (Κ.Ν Άρμους).

Το περασμένο Σάββατο η Πάφος FC εξήλθε ισόπαλη στο πρώτο επίσημο της παιχνίδι στην σεζόν κόντρα στην Ανόρθωση. Πως είδατε το σύνολο του Στίβεν Πρέσλι; Σας άρεσε;

Με την εμπειρία που έχω και με αυτά που είδα το Σάββατο, πιστεύω ότι η Πάφος FC θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Έχουν έρθει παίκτες εγνωσμένης αξίας, ωστόσο χρειάζεται λίγος χρόνος για να δέσουν ως ομάδα. Έχω την άποψη ότι η Πάφος φέτος θα είναι στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Σαν Λάκης Αθανασίου, καλώ τον φίλαθλο κόσμο της επαρχίας Πάφου να γίνει η «ομπρέλα» της επίσημης αγαπημένης της επαρχίας, γιατί η Πάφος FC είναι η αγαπημένη ομάδα όλων των φιλάθλων της Πάφου.