Γιατί μπάσκετ;

Από: Γιώργος Γεωργίου

Οι ακαδημίες καλαθόσφαιρας του Άτλαντα απαντούν στο ερώτημα γιατί ένα παιδί να επιλέξει να ασχοληθεί με το άθλημα του μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα ανάρτησε ο Άτλαντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Γιατί να επιλέξω το άθλημα του basketball, ειναι μια ερώτηση που πολλοί γονείς την σκέφτονται.
Εμείς μετά από χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα από ερασιτεχνική μέχρι και επαγγελματική βάση, έχουμε καταλήξει σε μια σειρά από απαντήσεις, που είναι και μερικοί λόγοι που δημιουργήσαμε και την αθλητική οικογένεια του Άτλαντα.

1. Όλα τα παιδιά θέλουν και πρέπει να αθληθούν και να βρούνε μια παρέα, το basketball είναι ένα ομαδικό άθλημα που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους, να λειτουργήσουν με κανόνες και να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα για το καλό του συνόλου.
2. Πειθαρχία, είναι μια λέξη που πολλές φορές παρεξηγείται από τους γονείς, η πειθαρχία είναι μέρος της εκπαίδευσης, κάνει τα παιδιά ισορροπημένα και τους βοηθάει να έχουν αυτοέλεγχο και σεβασμό.
3. Το basketball είναι ένα άθλημα που οι αθλητές μαθαίνουν να συνεργάζονται σε πολύ μικρό χώρο και σε συγκεκριμένο χρόνο, αυτό βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν γρήγορη σκέψη και ικανότητα να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις.
4. Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να ασχοληθεί με το άθλημα του basketball ένα παιδί, είναι η παιγνιώδη μορφή που έχει η προπόνηση ειδικά στις μικρές ηλικίες. Αυτό βοηθάει ώστε τα παιδιά να μην βαριούνται και να διασκεδάζουν, που είναι άλλωστε και το ποιο σημαντικό όταν ξεκινάει ένα άθλημα το παιδί.
5. Το basketball βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν καλές συνήθειες, να έχουν πρόγραμμα, να προσέχουν την διατροφή τους, να διαβάζουν τα μαθήματα τους και να πηγαίνουν μετά στο γήπεδο. Όλα αυτά φέρνουν μια ισορροπία στην καθημερινότητα ενός αθλητή έχοντας στόχους και πλάνο.
6. Καλή φυσική κατάσταση, η Κύπρος ειναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε παιδική παχυσαρκία (πρώτη η Ελλάδα), τα παιδιά χρειάζονται περισσότερη άσκηση και το basketball τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα βελτιώνοντας το μεταβολισμό τους.

Σαν επίλογο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα παιδιά πηγαίνοντας σε μια ομάδα μπάσκετ, δεν είναι στόχος τα πρωταθλήματα και οι νίκες, αλλά να μάθουν σωστή νοοτροπία και σεβασμό προς το άθλημα, τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους.
Το σίγουρο είναι ότι θα μπούνε σε μια οικογένεια που θα περάσουν αξέχαστες στιγμές και θα κάνουν φιλίες που θα μείνουν για πάντα