Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώθηκε το ρόστερ της Πάφος FC (pics)

Από: Γιώργος Γεωργίου

«Ντεμαράζ» μεταγραφών έκανε η διοίκηση της Πάφος FC τις τελευταίες ημέρες, συμπληρώνοντας (εκτός απροόπτου) με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ της ομάδας.

Το «AthlitikaPress» συνόψισε και σας παρουσιάζει αναλυτικά τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή την στιγμή στις τάξεις της Πάφος FC.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Γιαν Κόπριβετς: Ο «παλιός»… Ο Σλοβένος «πορτιέρο» βρίσκεται στην ομάδα από την περυσινή περίοδο, ωστόσο στην εφετινή σεζόν θα παλέψει σκληρά για την φανέλα βασικού. Ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Είναι 30 χρονών και είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σλοβενίας.

Τζόελ Μολ: Ο «νεοφερμένος»… Ο πανύψηλος τερματοφύλακας ήρθε στην Πάφο από την Γερμανική Ντάρμσταντ για να πάρει φανέλα βασικού. Είναι 27χρονος Ελβετός με παραστάσεις από ευρωπαϊκά κύπελλα. Θα γίνει «κέρβερος» της εστίας της Πάφος FC; Ίδωμεν…

Ευγένιος Πέτρου: «Επένδυση». Μία από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της  Πάφου στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ήταν και ο 20χρονος Πέτρου. Ο νεαρός τερματοφύλακας στην περυσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Εθνικό Άσσιας, με παραστάσεις από τις μικρές Εθνικές της Κύπρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθει πολλά δίπλα στον πολύπειρο Νίκο Κωνσταντινίδη (προπονητής τερματοφυλάκων).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Πάτρικ Μπάγγααρτ: «Δεινόσαυρος»… Βλέπει τον κόσμο από το 1,96 και αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Δανός μετά το πέρασμα του από Γερμανία και Ολλανδία έρχεται στην Πάφο με σκοπό να καθιερωθεί. Είναι 24 χρονών και στο παρελθόν έχει γράψει συμμετοχές σε ευρωπαϊκά κύπελλα με την φανέλα της Μίντιλαντ.

Ανδρέας Καρώ: «Διεθνής»… Ήρθε στην Πάφο FC υπό την μορφή μονοετούς δανεισμού από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Είναι 21 χρονών και στην περυσινή σεζόν ήταν από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος, καθώς εντυπωσίασε τους πάντες με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την φανέλα της Νέας Σαλαμίνας. Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός αμυντικός και είναι εν ενεργεία διεθνής με τους άνδρες της Κύπρου.

Αλεξάντερ Ντόβμπνια: «Τσάρος»… Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στην ομάδα από το ρόστερ της περασμένης περιόδου. Ο 22χρονος Ρώσος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και αναμένεται να δώσει αρκετές λύσεις στον Στίβεν Πρέσλι ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Ένας τραυματισμός του στέρησε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας.

Ράντεκ Ντέτζμεκ: «Έμπειρος»… Ο 30χρονος Τσέχος στόπερ προέρχεται από γεμάτες σεζόν με την φανέλα της Πολωνικής Γιαγκελόνια. Στην Πάφο FC αναμένεται να είναι αναπληρωματικός (σύμφωνα με τα φιλικά), με τον Στίβεν Πρέσλι να έχει μια αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας στον πάγκο.

Νούνο Ενρίκε: «Ίβηρας»… Προερχόμενος από την Μποαβίστα, ο πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αναμένεται να δώσει βάθος στον πάγκο της Πάφος FC. Βρίσκεται 31ο έτος της ηλικίας του με αρκετές εμπειρίες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κυριάκος Αντωνίου: «Το μέλλον»… Είναι μόλις 17 ετών και προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Πάφος FC, καθώς από 9 ετών ήταν στην ακαδημία της ομάδας. Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός αμυντικός και αναμένεται ότι στην φετινή σεζόν θα πάρει κάποιες ευκαιρίες από τον Στίβεν Πρέσλι.

Κέβιν Χολτ: «Τέρας»… Από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε η Πάφος FC το καλοκαίρι. Είναι καθαρά επιλογή του προπονητή ο 25χρονος Σκωτσέζος. Αγωνίζεται τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αριστερός μπακ και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό γρανάζι για την άμυνα της Πάφου. Παθιάζεται μέσα στο γήπεδο και είναι έτοιμος να ματώσει την «μπλε» φανέλα.

Κωνσταντίνος Γιαννούλης: «Εγγύηση».. Με τα όσα έδειξε στο παρελθόν ο 30χρονος Έλληνας αριστερός μπακ, η Πάφος FC έκανε πολύ καλή επιλογή. Έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκά κύπελλα και είναι και μία φορά διεθνής με την Εθνική Ελλάδος. Φημίζεται για το παθιασμένο του παιχνίδι.

Λορράν Ντε Ολιβέιρα: «Βραχύσωμος»… Πρόκειται για 22χρονο Βραζιλιάνο διεθνή με τις μικρές Εθνικές της «χώρας του καφέ». Αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και αναμένεται να αποτελέσει την εναλλακτική λύση πίσω από τον Γιαννούλη.

Ματίγια Σιρόκ: «Ο Ευρωπαίος»… Μέχρι πρότινος και συγκεκριμένα αρχές του Αυγούστου ο Σλοβένος δεξιός φουλ μπακ αγωνίστηκε στα προκριματικά του EUROPA LEAGUE με την φανέλα της Domzale.  Είναι 27 χρονών και έρχεται στην Πάφο με εξαιρετικές συστάσεις. Μένει να τις αποδείξει στο γήπεδο.

Ανδρέας Παναγιώτου “Φιλιώτης”: «Εξελίξιμος»… Στα 23 του χρόνια ο ταλαντούχος πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας έχει να αποδείξει πολλά. Η Πάφος FC του δίνει την ευκαιρία να εξελιχτεί και πλέον το βάρος πέφτει στα πόδια του. Ο Στίβεν Πρέσλι τον προορίζει για τον αντί-Σίροκ στην θέση του δεξιού φουλ μπακ. Η αλήθεια είναι ότι στην προετοιμασία τα πήγε αρκετά καλά, μένει να δούμε αν έχει ανάλογη συνέχεια και στα επίσημα παιχνίδια.

ΜΕΣΟΙ:

Ντιέγκο Ζίβουλιτς: «Ο πρωταθλητής»… Έρχεται στην Πάφο με το στέμμα του πρωταθλητή Τσεχίας. Ο Κροάτης «κόφτης» στην περυσινή σεζόν πανηγύρισε το πρωτάθλημα με την φανέλα της Βικτόρια Πλζεν. Είναι 26 χρονών με πλούσιο «παλμαρέ». Αγωνίζεται και ως κεντρικός αμυντικός.

Γενς Κουλς: «Ψιλόλιγνος»… “Ριστάρτ” στην καριέρα του επιδιώκει να κάνει ο 27χρονος Βέλγος με την φανέλα της Πάφος FC. Αγωνίζεται στην νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ… Μένει να δούμε αν έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει…

 

Ζντέντεκ Φόλμπρεχτ: «Μαέστρος»… Ο Τσέχος μέσος ήδη κέρδισε τους οπαδούς της Πάφου με τις εμφανίσεις του στα φιλικά προετοιμασίας. Αναμένεται να είναι ο άνθρωπος που θα «ενορχηστρώνει» την μεσαία γραμμή και να δημιουργεί φάσεις για τους επιθετικούς. Μάλιστα, στα δύο τελευταία φιλικά, ο 27χρονος πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και όχι άδικα απ’ ότι φαίνεται.

Λουλίνια: «Το σκουλήκι»… Μεγάλος ντόρος έγινε με την μεταγραφή του 28χρονου Βραζιλιάνου στην Πάφο FC. Με αυτά που δείχνουν τα βιντεάκια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «ζογκλέρ». Αγωνίζεται κυρίως ως «δεκάρι» και μένει μόνο να μας δείξει το πλούσιο ταλέντο του και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Παναγιώτης Ζαχαρίου: «Αναγεννημένος»… Φορτσάτος μπήκε ο 22χρονος ΠΑΦΙΤΗΣ στην εφετινή σεζόν. Μέχρι στιγμής δείχνει ότι με το ποδοσφαιρικό του θράσος μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας παρά την πλειάδα επιλογών από την μέση και μπροστά.

Λούκα Πολίτζι: «Το τρεχαντήρι»… Τρέχει ασταμάτητα ο 22χρονος Βελγοϊταλός… Η χαρά για κάθε προπονητή. Ήρθε στην Πάφο με την μορφή δανεισμού από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του κέντρου, με επιθετικές και δημιουργικές ικανότητες. Μας έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο δεύτερο εξάμηνο της περασμένης σεζόν με την φανέλα του Ολυμπιακού Λευκωσίας.

Μπραγιάν Ανγκούλο: «Ο πολυαναμενόμενος»… Ένα μικρό σίριαλ έγινε η μεταγραφή του Ανγκούλο στην Πάφο FC. Τελικά ξενιτεύτηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αν λάβουμε υπόψη την χρηματιστηριακή του αξία τότε θα πρέπει να αναμένουμε πολλά πράγματα απ’ αυτόν. Το γήπεδο όμως είναι ο καθρέφτης για όλους, ακόμα και για τον Κολομβιανό.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Φεντερίκο Ράσιτς: «El alto»… Ομάδα δίχως Αργεντινό δεν γίνεται… Πρόκειται για 26χρονο πανύψηλο επιθετικό (1.94) που κατέχει και κροατικό διαβατήριο. Έρχεται από το πρωτάθλημα της Ρωσίας για να δώσει λύσεις στην γραμμή κρούσης της Πάφου.

Ανταμ Νέμετς: «ΤΑΝΚ» : Το «βαρύ πυροβολικό» της Πάφος FC.. Από τον 32χρονο διεθνή Σλοβάκο στράικερ οι οπαδοί της Πάφου περιμένουν να «ματώσει» τα αντίπαλα δίκτυα. Η πλούσια καριέρα του μιλά από μόνη της, μένει να δούμε και στην πράξη την ποιότητα του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Κέβιν Μπεριγκό: «Ο Φονιάς»: Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Τον μάθαμε με τον καλύτερο τρόπο στην περυσινή σεζόν. Μπήκε  δυναμικά φέτος και είναι σχεδόν βέβαιο ότι 30χρονος Γάλλος επιθετικός θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην εφετινή πορεία της Πάφος FC. Ήδη είναι ο αγαπημένος της εξέδρας…