ΓΡΙΦΟΣ ΤΕΛΟΣ- Αυτός είναι ο νέος “Παφίτης”- Βραζιλιάνος διεθνής (ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ& VIDEO)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Luiz Marcelo Morais dos Reis γνωστός ως Λουλίνια είναι το νέο απόκτημα της Πάφος FC τον οποίο η ομάδα παρουσίασε με βίντεο- κουίζ μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Mauá του Σάο Πάολο ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Κορίνθιας από την ηλικία των 8 ετών.

Θεωρείται μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής με το βιογραφικό του να γράφει συμμετοχές και με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας στην ηλικία U-17 όπου κέρδισε και το πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής φορτώνοντας τα αντίπαλα δίκτυα με δώδεκα γκολ σε 7 μόλις αγώνες ενώ αγωνίστηκε και στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα σημειώνοντας 3 γκολ σε 3 παιχνίδια.

Όταν ήταν στην Κορίνθιανς

Το 2007 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Κορίνθιας στην οποία ανήκε μέχρι το 2012. Μεσολάβησε ο δανεισμός του το 2009 στην Estoril Praia. Στις 9 Αυγούστου 2010, έγινε μέλος της Olhanense πάλι ως δανεικός από την Κορίνθιας ενώ την 1η Ιουλίου 2012 παραχωρήθηκε στην Bahia μέχρι που στις 28 Απριλίου 2015 προσχώρησε στην Botafogo. 


Έχει εκπροσωπήσει τη Βραζιλία U-17s 10 φορές, σκοράροντας 15 γκολ.

https://youtu.be/gkSxNp81sb4

Ως μέλος της Κορίνθιανς πανηγύρισε ένα κύπελλο Βραζιλίας το 2009 ενώ έχει στην τροπαιοθήκη του και δυο πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας Βραζιλίας με την Κορίνθιανς το 2008 και την Botafogo το 2015.

Ο Λουλίνια έρχεται στην Πάφο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου αγωνιζόταν με τα χρώματα της Sharjah Cultural Sports Club. 

Ο Λουλίνια έχει ύψος 1,70 και γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1990 (28 ετών).Το παρατσούκλι του στο γήπεδο είναι «σκουλήκι» επειδή ως βραχύσωμος ποδοσφαιριστής έχει την τάση να τρυπώνει στις φάσεις πετυχαίνοντας γκολ.

Η χρηματική του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σήμερα ανέρχεται στις 810.000 στερλίνες ενώ κάποτε όταν αγωνιζόταν στην Κορίνθιανς υπολογιζόταν στα 4,5 εκατομμύρια λίρες.