Εβδομάδα με νέες υποχρεώσεις για τις κυπριακές ομάδες στη διοργάνωση του Europa League 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Εβδομάδα με νέες υποχρεώσεις για το ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ στη διοργάνωση του Europa League.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης την ερχόμενη Πέμπτη 9 Αυγούστου, οι κυπριακές ομάδες ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας και ΑΕΚ, θα δώσουν τους πρώτους τους αγώνες, με την ελπίδα πως τα αποτελέσματα που θα φέρουν θα δημιουργηθούν ισχυρές βάσεις για πρόκριση.

Οι επαναληπτικές αναμετρήσεις της τρίτης προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη 16 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την περσινή πρωταθλήτρια Ισραήλ Hapoel Be`er Sheva. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Turner Stadium», χωρητικότητας 16.323 θέσεων και θα αρχίσει στις 20:00.

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους από το Champions League όπου απέκλεισαν τη Flora Tallinn με 4-1 και 3-1 και ακολούθως αποκλείστηκαν από τη Dinamo Zagreb με 0-5 και 2-2.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου στο στάδιο ΓΣΠ και θα αρχίσει στις 20:00.

Απόλλωνας – FC Dynamo Brest
—————————————-
Η περσινή κυπελλούχος Λευκορωσίας, FC Dynamo Brest θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Απόλλωνα. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου στο στάδιο ΓΣΠ και θα αρχίσει στις 20:00.

Η FC Dynamo Brest στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον Ατρόμητο Περιστερίου με 4-3 και 1-1 (ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και προκρίθηκε).

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου στη Λευκορωσία στο «GOSK Brestskiy», χωρητικότητας 10.165 θέσεων και θα αρχίσει στις 20:45.

Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ
————————
Μετά την πρόκριση της σε βάρος της Dundalk FC, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την περσινή δευτεραθλήτρια Αυστρίας Στουρμ Γκρατς.

Ο πρώτος αγώνας (έναρξη στις 20:00) θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου εκτός έδρας και συγκεκριμένα στο «Stadion Graz Liebenau», χωρητικότητας 15.323 θέσεων.

Οι Αυστριακοί αποκλείστηκαν από τον Άγιαξ με 0-2 και 1-3 στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου στο ΑΕΚ – Αρένα και θα αρχίσει στις 18:30.