Η Κύπρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Tennis στη Μόσχα

Αναχωρεί αύριο για την Μόσχα, η Εθνική Ομάδα Beach Tennis για να συμμετάσχει στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Τένις της ρωσικής πρωτεύουσας, από 7-12 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι αντισφαιριστές Ντην Γεωργίου, Χρήστος Βονιάτης, Μαριάννα Τσακκιστού και Άντρια Τσαγγαρίδου.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Στέφανος Χαραλάμπους.

Η επιλογή της Εθνικής ομάδας έγινε ύστερα από διεξαγωγή τριών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών στα οποία λήφθηκαν υπόψιν τα δύο καλύτερα αποτελέσματα που είχαν οι αθλητές που συμμετείχαν.

Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν τη Δευτέρα και Τρίτη 6-7 Αυγούστου.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θα αρχίσουν στις 7 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 12 Αυγούστου. Η κάθε χώρα που έχει κερδίσει τη πρόκριση της στη διοργάνωση συμμετέχει με 4 αθλητές, 2 άνδρες και 2 γυναίκες.

Οι αγώνες αποτελούνται από 1 διπλό ανδρών, 1 διπλό γυναικών και 1 μικτό διπλό. Στο κυρίως ταμπλό θα συμμετέχουν 24 χώρες,  19 μέσω απ’ ευθείας πρόσκλησης μεταξύ αυτών και η Κύπρος, 1 με wild card, και 4 χώρες από πρόκριση σε προκριματικούς.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Επιτροπής Παράκτιας Αντισφαίρισης της ΟΑΚ Φρίξος Τσακκιστός, η Εθνική ομάδα, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με καθημερινές προπονήσεις που έγιναν στα γήπεδα Παράκτιας Αντισφαίρισης στη Παρεκκλησιά, στην Παραλία Malindi.

«Στόχος της Εθνικής μας το πλασάρισμα στις 20 καλύτερες ομάδες του κόσμου, και αν μας ευνοήσει και λίγο η κλήρωση και αποφύγουμε μεγαθήρια όπως η Ιταλία, Βραζιλία, Ρωσία, Γαλλία που είναι και τα φαβορί, ίσως και μία θέση στις πρώτες 16», ανέφερε.

Η Κύπρος συμμετέχει ανελλιπώς από την πρώτη διοργάνωση το 2012 που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Μόσχα, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες αφού τρεις φορές βρέθηκε μέσα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ανά έτος κατέγραψε τα εξής αποτελέσματα: 2012 – 11/15, 2013 – 14/20, 2014 – 13/24, 2015 – 26/28, 2016 – 20/32, 2017 – 20/24.