Χρυσομηλιά Αγ. Αμβροσίου Κερύνειας: “Καλυτερα απο πέρυσι, φάρος μας ο περσινός τελικός του Κυπέλλου “

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η ομάδα της Χρυσομηλιάς είναι μια σχετικά νέα ομάδα ποδοσφαίρου η οποία συστάθηκε μόλις το 2009. Η Χρυσομηλιά, σωματείο προσφυγικής κοινότητας διαγράφει μια πορεία η οποία κανένα δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο.

Στις μέρες μας που οι παράγοντες στα σωματεία αλλά κυρίως η διαχρονικότητα στην προσφορά τους είναι σπάνια η Χρυσομηλιά εξακολουθεί να διατηρεί ψηλά τα λάβαρα χάρη στην αγάπη και την αυταπάρνηση μερικών αγνών φίλων της.

Η ύπαρξη του προσφυγικού σωματείου οφείλεται στο ανιδιοτελές όραμα μιας δράκας ανθρώπων όπως τον Πάμπο Τσακκαριά, τον Νικόλα Πηλίδη, τον Νεκτάριο Νικολάου, τον γνωστό σε όλους μας, πρόεδρο της ΠΟΑΣΠ, Ανδρέα Προδρόμου και φυσικά ένα Ρώσο επενδυτή που στηρίζει την προσπάθεια αυτή.

Το κράμα όλων αυτών των συντελεστών, οι οποίοι αφιερώνουν χρόνο, χρήμα και αγάπη για το σωματείο οδηγούν σε μια συνταγή επιτυχίας η οποία μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την Χρυσομηλιά. Ο προπονητής και γυμναστής της ομάδας, Κύπρος Παπδημήτρης αλλά και ο Τεχνικός Διευθυντής εδώ και χρονιά , Άκης Καρσλίδης έχουν τη συνταγή για μια πετυχημένη χρονιά και φέτος όλοι θα πρέπει να υπολογίζουν ότι η Χρυσομηλιά θα είναι ένας αξιόμαχος αντίπαλος με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται στο σύντομο ιστορικό της ομάδας η περσινή επιτυχία κατάκτησης του κυπέλλου Πάφου στο Αγροτικό καθώς και οι αγώνες που ακολούθησαν για τις κυπελλούχους ομάδες του Αγροτικού Παγκύπρια στις οποίες η Χρυσομηλιά κατετάγη δεύτερη χάνοντας στη Ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Οι στόχοι της ομάδας για φέτος είναι σαφώς ανώτεροι αφού θα διεκδικήσει μια καλύτερη πορεία από την περσινή βάζοντας στόχο το Κύπελλο παγκύπρια αλλά και την πρώτη τετράδα τουλάχιστον στο Αγροτικό της Πάφου αφού η 5η θέση πέρυσι σίγουρα πρέπει να είναι μια ευχάριστη ανάμνηση.

Οι παράγοντες του σωματείου μιλώντας στα AthlitikaPress.com  υπογράμμισαν πως επιδίωξή τους είναι να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο αποδίδοντας ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο προσφέροντας θέαμα.

Το να ανέβεις όμως επίπεδο δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα αφού σίγουρα το οικονομικό κομμάτι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα αποτελέσματα. Προς αυτή την κατεύθυνση στο σωματείο γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για να υπάρξει οικονομική ενίσχυση που θα είναι η βάση υλοποίησης των φετινών στόχων.

Τέλος να σημειωθεί ότι στα πλάνα των επενδυτών είναι και η σύναψη μιας συμφωνίας συνεργασίας με γνωστή Ακαδημία της Πάφου, για να αναδειχθούν νέοι παίκτες και ταλέντα συμβάλλοντας παράλληλα και στα κοινωνικά προβλήματα ώστε να παιδιά να μαθαίνουν τον αθλητισμό- και γιατί Όχι και τον πρωταθλητισμό, ώστε να μείνουν μακριά από κακές συνήθειες που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Ρεπορτάζ: Άντρη Πηλέα