Επιτυχίες αξιωματούχων της ΣΚΟΚ στη Διεθνή Ομοσπονδία FITASC 

0
931

Οι άνθρωποι της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΣΚΟΚ) συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν το κύρος και το εκτόπισμα της κυπριακής σκοποβολής, τόσο με την παρουσία τους στα διάφορα παγκόσμια συμβούλια και επιτροπές όσο και με την εξασφάλιση κορυφαίων σκοπευτικών διοργανώσεων στην Κύπρο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΣΚΟΚ.

Σύμφωνα με την ΣΚΟΚ, τελευταία επιτυχία των αξιωματούχων της, ήταν η επανεκλογή του Βοηθού Γενικού Γραμματέα Λουκά Χάματσου στο διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, η οποία έχει υπό την ευθύνη της τα μη ολυμπιακά αγωνίσματα της σκοποβολής (σπόρτιγκ, κόμπακ, Universal Trench και Helice).

Αναφέρει επίσης ότι πέρα από την εκλογή του κ. Χάματσου στο διοικητικό συμβούλιο της FITASC, στη διάρκεια της συνέλευσης επικυρώθηκε η παραχώρηση στην Κύπρο της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Αγώνων Σπόρτιγκ το 2021, καθώς και ενός διπλού διεθνούς Γκραντ Πρι το 2019.

Συγκεκριμένα, το τετραήμερο 29 Μαρτίου – 1η Απριλίου θα διεξαχθούν στα σκοπευτήρια Λευκωσίας και Λάρνακας αγώνες 200 δίσκων σπόρτιγκ και 200 δίσκων κόμπακ.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ο διεθνής σκοπευτής μας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου εξασφάλισε τον τίτλο του “FITASC Coach Instructor” και του απονεμήθηκαν τα διπλώματα “Certificate o FITASC Coaching Program L1” και “Certificate Of Safety”.

«Οι πιο πάνω επιτυχίες, που αποτελούν συνέχεια προηγούμενων επιτυχιών αξιωματούχων της ΣΚΟΚ, σε συνδυασμό με τις διακρίσεις των αθλητών της σκοποβολής σε κορυφαίες διοργανώσεις, δικαίως κατατάσσουν την κυπριακή σκοποβολή στις «μεγάλες δυνάμεις» του αθλήματος παγκόσμια», καταλήγει.