Europa League: Νίκη για Απόλλωνα, ισοπαλία για ΑΕΚ 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League έβαλε ο Απόλλωνας, ενώ η ΑΕΚ περιμένει τον επαναληπτικό στη Λάρνακα για να διεκδικήσει την πρόκρισή της.

Στη Βοσνία, ο Απόλλωνας κατέβαλε με 2-1 την Ζελέζνιτσαρ, θέτοντας τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με αυτογκόλ του Μπογκίτσεβιτς και τρία λεπτά αργότερα είχε δοκάρι με τον Παπουλή. Στο 78ο λεπτό ο Σακέτι με βολίδα πέτυχε το 2-0 και οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 90ο λεπτό με τον Krpis.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 2 Αυγούστου στην Κύπρο.

Ο νικητής του αγώνα στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Dinamo Brest Λευκορωσίας – Ατρόμητος Περιστερίου. Στο σημερινό παιχνίδι επικράτησε η ομάδα της Λευκορωσίας με 4-3. Στα αξιοσημείωτα ότι προηγήθηκε με 4-0.

Στην Ιρλανδία, η ΑΕΚ συμβιβάστηκε στη λευκή ισοπαλία με την Νταντόκ στον πρώτο μεταξύ του αγώνα. Έτσι οι κυπελλούχοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν με περισσότερες πιθανότητες την πρόκριση στην έδρα τους.

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου στην Κύπρο.

Ο νικητής του αγώνα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Άγιαξ Ολλανδίας – Στουρμ Γκρατς Αυστρίας από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι νίκησε ο Άγιαξ με 2-0.