Συνέντευξη Ανδρέας Βασιλείου: Ο τελευταίος “Σαρκάνης” είναι εδώ για να γράψει Ιστορία

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο Αντρέας Βασιλείου επέστρεψε στο γήπεδο όπου ολόκληρη σχεδόν η οικογένειά του αγωνίστηκε και δοξάστηκε με τα χρώματα του Ακρίτα. Ο πατέρας του Νίκος, οι θείοι Πανίκος και Βίκτωρας και ο παππούς του, Κόκος Βασιλείου, ο πρώτος τερματοφύλακας του Ακρίτα το 1971, υπερασπίστηκαν την ίδια εστία όπως καλείται να κάνει και φέτος ο νεαρός πορτιέρο.

Επιστρέφοντας από την Πάφος FC όπου είχε τη δυνατότητα να τρέχει με ρυθμούς Ά κατηγορίας, έχοντας όμως και παραστάσεις από τα αγγλικά γήπεδα στα οποία φόρεσε τις φανέλες των Torquay United και Luton Town FC, ο Ανδρέας έρχεται στη Χλώρακα για να γράψει την μεγαλύτερη σελίδα στην ένδοξη ιστορία της οικογένειας “Σαρκάνη”.

Συνέντευξη στον Στέλιο Περικλέους*

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στα 12.

Πως βλέπεις το φετινό πόστερ του Ακρίτα Χλώρακας;

Μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος για το ρόστερ της ομάδας αφού αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από Κύπριους και ειδικά Παφίτες ποδοσφαιριστές.

Ποιά η άποψη σου για τον Προπονητή της ομάδας Άγγελο Ευθυμίου;

Έχω ξανά δουλέψει στο παρελθόν με τον προπονητή Άγγελο Ευθυμίου στην PAFOS FC την περίοδο 2015-2016. Πιστεύω πολύ πως μπορεί να βοηθήσει από την εμπειρία του και σαν παίκτης αλλά και σαν “νέος” προπονητής επειδή έχει αποδειχθεί και από την περσινή χρονιά της ομάδας πως του αρέσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ποιοί οι στόχοι της ομάδας;
Στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαρα να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε στην κατηγορία, αναδεικνύοντας το Κυπριακό και Παφίτικο ταλέντο.

Λίγα λόγια για την μετεγγραφή σου στην ομάδα της Χλώρακας;

Έχω διαλέξει να συνεχίσω την καριέρα μου στην δεύτερη κατηγορία πέρνωντας όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται. Έτσι διάλεξα τον Ακρίτα αφού εμπιστεύομαι απολύτως το προπονητικό team και εγώ δουλέψει μαζί τους στην PAFOS FC.

Πως νιώθεις που επιστρέφεις σε ένα γήπεδο όπου όλη η οικογένειά σου έζησε μεγάλες στιγμές; 

Είναι τιμή μου να παίξω σε ενα γήπεδο που αγωνίστηκε όλη μου η οικογένεια αλλά όπως και να το κάνουμε οι καιροί άλλαξαν. Εγώ σαν νέα γενιά ποδοσφαιριστών δουλεύω εντελώς διαφορετικά.

Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αυτό σπούδασα, αυτό έμαθα και αυτό θα κάνω και στην Χλώρακα. Έχουμε μεγαλώσει με την ομάδα της Χλώρακας όπου μπορώ να το πω και δεύτερο μου σπίτι. Ελπίζω και οι επόμενες γενιές Βασιλείου να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ομάδα του χωριού μας.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Πλούσιο φωτορεπορτάζ (80pics) από την “πρώτη” του Ακρίτα

Πόσο βαρύ είναι να είναι η τελευταία εκδοχή του προσωνυμίου “Σαρκάνης” της οικογένειας Βασιλείου;

Το να είμαι τελευταία εκδοχή του προσωνυμίου “Σαρκάνης” είναι παρά μόνο μια πρόκληση για εμένα όπου είμαι σίγουρος πως θα φανώ αντάξιος της.
Θέλω επίσης να στείλω ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Χλώρακας, να είναι σίγουροι ότι φέτος είμαι έτοιμος και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό επιδιώκοντας να έχουμε την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος.
Ο Αντρέας βασιλείου με την φανέλα της Torquay United στο παρελθόν

Ποια τα συναισθήματα και το κλίμα στην ομάδα που βρίσκεται ξανά στην 2η Κατηγορία;

Οι συμπαίκτες μου γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους αφού έχουν αγωνιστεί παλαιότερα και σαν αντίπαλοι αλλά και σαν συμπαίκτες.

Το σίγουρο είναι ότι είμαστε όλοι πρόθυμοι και χαρούμενοι που δουλεύουμε μαζί τη φετινή χρονιά.

Ο Ακρίτας Χλώρακας είναι μια παραδοσιακή ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Οι συμπαίκτες μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό μέσα αλλά και έξω από το γήπεδο. Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί μέσα από την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστείς στο εξωτερικό σε ποιο Πρωτάθλημα θα επιθυμούσες να αγωνιστείς;

Λόγω του ότι έχω ζήσει σε ηλικία 17 μέχρι 19 ετών στην Torquay United και Luton Town FC στην Αγγλία, θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά σε ομάδες του Αγγλικού Πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη: Άγγελος Ευθυμίου: “Είμαι σίγουρος ότι θα εξασφαλίσουμε την άνετη παραμονή μας” 

Ποια η άποψη σου για τους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, πιστεύεις αν έχουν παραπάνω χρόνο συμμετοχής με τις ομάδες τους να αλλάξει το Ποδόσφαιρο στην Κύπρο;

Είμαι σίγουρος πως υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Κύπρο, καλό θα ήταν να δίνονται ευκαιρίες σε Κύπριους ποδοσφαιριστές αλλά και οι ποδοσφαιριστές να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής;

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής είναι ο τερματοφύλακας Guillermo Ochoa λόγω της απίστευτης του εμφάνισης στο φετινό αλλά και προηγούμενο Παγκόσμιο και επίσης μου αρέσουν τα πολύ καλά του αντανακλαστικά.

Ο Αντρέας σε νεαρότερη ηλικία στον Ακρίτα Χλώρακας

Ποιοι στόχοι σου στην επαγγελματική σου καριέρα;

Προσωπικοί στόχοι είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, αξιοποιώντας οποιαδήποτε ευκαιρία μου δοθεί.

*Στέλιος Περικλέους, Αθλητικογράφος AthlitikaPress.com