Ροβέρτος Κώστα: Ένας Παφίτης διαιτητής που “φλερτάρει” με την άνοδο στην Ά κατηγορία

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μέχρι στιγμής ο Ροβέρτος Κώστα έδωσε διαπιστευτήρια της ποιότητάς του ως διαιτητής αλλά και της διαρκώς αυξανόμενης αξίας του στο στερέωμα των Κυπρίων διαιτητών.

Ο Ροβέρτος , γέννημα θρέμμα της Πάφου και συγκεκριμένα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς είναι εδώ και χρόνια, από το 2008 συγκεκριμένα στα γήπεδα και τα τελευταία έξι χρόνια διαπρέπει στην Β΄κατηγορία.

Έχοντας πολλά παιχνίδια στα πόδια του ο 32χρονος διαιτητής “φλερτάρει” με αξιώσεις να ανοίξει την πόρτα της Ά κατηγορίας αφού όπως λένε χαρακτηριστικά και οι συνάδελφοί του το δικαιούται όσο κανείς άλλος. 

Ο Ροβέρτος τις τελευταίες μέρες “καταπίνει” χιλιόμετρα χύνοντας ποτάμια ιδρώτα για να είναι πανέτοιμος αρχές Αυγούστου οπότε και θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής Διαιτησίας για να συμμετάσχει τόσο στα σεμινάρια της ΦΙΦΑ όσο και στο τεστ για την Ά κατηγορία.

Πέραν από καλός διαιτητής ο Ροβέρτος θεωρείται και από τα καλύτερα παιδιά του χώρου. Μετρημένος, σοβαρός, πειθαρχημένος και δίχως να δίνει δικαίωμα σε κανένα να τον σχολιάσει ούτε εκτός αλλά κυρίως ούτε εντός αγωνιστικού χώρου.

Το AthlitikaPress.com παρακολουθώντας την πορεία του τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Ροβέρτος θα πάρει την πολυπόθητη προαγωγή και σύντομα θα σφυρίζει στα μεγαλύτερα ντέρμπι του νησιού μας.

Άλλωστε το αξίζει 100%!