Εποχή Μάρκου Ασωνίτη στον πάγκο του ΑΠΟΠ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας με τον Γιάννη Λίβανο, η ομάδα Ανδρών του ΑΠΟΠ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον κόουτς Μάρκο Ασωνίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΔΣ του ΑΠΟΠ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Μάρκο Ασωνίτη, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της αντρικής μας ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Το σωματείο μας τον καλωσορίζει στην οικογένειά του και του εύχεται να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες.

Who is who:
Ο Μάρκος Ασωνίτης είναι γεννημένος στις 14 Ιανουαρίου 1980 στην Κέρκυρα και κατά το παρελθόν έχει επιτυχημένο πέρασμα από το σωματείο μας ως καλαθοσφαιριστής. Παρότι δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, έχει ήδη σημαντικές παραστάσεις σαν προπονητής, με τελευταίο του σταθμό της καριέρας του την Ανόρθωση, όπου επιτέλεσε σημαντικό έργο για μια τριετία.

Η διαδρομή του στους κυπριακούς πάγκους ξεκίνησε το 2009 όταν ανέλαβε τα ηνία της γυναικείας ομάδας της Αναγέννησης Γερμασόγειας και ακολούθησε η συνεργασία του με την ΑΕΛ, όπου διατέλεσε σε διάφορα πόστα (προπονητής αντρικής ομάδας, διευθυντής ακαδημίας, προπονητής ομάδας junior), πριν κάνει το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό για την Αλγερία, κοουτσάροντας την CSC Constantine. Ακολούθησε ο επαναπατρισμός του και η επιτυχημένη του παρουσία στην Ανόρθωση.