Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης η Ελλάδα

Από: Μαρίνα Σταύρου

Νίκη που την στέλνει στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πέτυχε χθες η Εθνική Ομάδα Ανδρών της Ελλάδας στην υδατοσφαίριση, στο 33ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, απέναντι στη Γερμανία με 13-5.

Σύμφωνα με την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, στον πρώτο αγώνα της φάσης των νοκ-άουτ της διοργάνωσης, η ελληνική ομάδα, παρότι αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στη συνέχεια γύρισε με ευκολία το παιχνίδι και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Με εννέα διαφορετικούς σκόρερ, το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου πήρε τη νίκη που χρειαζόταν και βάζει τώρα πλώρη για το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης (19:30) απέναντι στην Ισπανία, η οποία έχει προκριθεί απευθείας εκεί ως πρώτη από τον Β` Όμιλο.

Οκτάλεπτα: 3-5, 0-3, 1-2, 1-3

Γερμανία (Χάγκεν Σταμ): Σένκελ, Ρέιμπελ, Φαν ντερ Μπος, Ρεάλ 1, Πρέις, Γιάνγκλινγκ, Ζεκ, Σουλτς, Σταμ 3, Στρέλεσκι 1, Ρέστοβιτς, Έιντνερ, Γκετς

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Νικολαΐδης 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Εξάλλου, την πρώτη θέση στο τουρνουά υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (Κ19), που πραγματοποιήθηκε στο Βαράζντιν της Κροατίας, κατέλαβε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, η οποία πήρε την τέταρτη νίκη της με 10-7 επί των διοργανωτών και πέτυχε το απόλυτο.

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης ανακηρύχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο οποίος σήμερα πέτυχε ακόμη τρία τέρματα.

Για ένα ακόμη παιχνίδι, η Ελλάδα μπήκε στην πισίνα καλύτερα από τον αντίπαλό της και προηγήθηκε με 4-1 στο ημίχρονο. Η διαφορά διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο στην τρίτη περίοδο, με το σκορ να φτάνει στο 10-4, ενώ οι Κροάτες απλώς μείωσαν στο τελικό 10-7 στο φινάλε.

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-1, 6-3, 0-3

Ελλάδα: Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 3, Γκιουβέτσης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Α. 1, Δήμου 1.