Μιχάλης Παπαστυλιανού: Ένας Παφίτης μαθαίνει δίπλα στον τεράστιο Μπρούνο Βάλε (Who is Who)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο νεαρός τερματοφύλακας Μιχάλης Παπαστυλιανού από την Πάφο μπορεί ακόμη να μην πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε όμως η παρουσία του δίπλα από ένα ζωντανό θρύλο του Κυπριαού Ποδοσφαίρου, όπως είναι ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Μπρούνο Βάλε μόνο ως ευεργετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Μιχάλης, γέννημα θρέμμα της Πάφου περιμένει την ευκαιρία του και σίγουρα όταν του δοθεί θα την αρπάξει από τα μαλλιά.

Σεμνό παιδί, χαμηλών τόνων, εργατικός και με αγάπη στην οικογένειά του ο Μιχάλης τα τελευταία χρόνια κατάφερε να κερδίσει τους πάντες στον Απόλλωνα και σίγουρα η εμπειρίες του Μπρούνο μόνο ωφέλιμες είναι για το μέλλον και την μεγάλη καριέρα που μια μέρα ο νεαρός Παφίτης θα κάνει κάτω από τα δοκάρια.

Την φωτογραφία που ακολουθεί ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο πατέρας του Μιχάλη. Περηφάνια και μόνο για τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα του νεαρού δεν νιώθει μόνο η οικογένειά του αλλά όλοι μας, όσοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διακριτικά την πορεία του τα τελευταία χρόνια.

My son next to the legend Europa league qualifiers.👍🥇🏆

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Papastylianou (@chrispapastylianou) στις

Ποιος είναι ο Μιχάλης Παπαστυλιανού;

Ο Μιχάλης είναι 20 ετών (γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1998) και αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από πολύ μικρός σε μία ιδιωτική ακαδημία στη Πάφο. Αρχικά ήταν επιθετικός περιοχής αλλά μετά την ηλικία των 10 έγινε τερματοφύλακας. Στη συνέχεια, επειδή ξεχώριζε από τους άλλους ήθελε να ανέβει επίπεδο και πήγε στην ακαδημία της Πάφου. Ήταν 11-12 χρονών και έπαιζα με τους U-13. Πάντα έπαιζε με τους μεγαλύτερους του. Έμεινε εκεί για μία χρονιά και μετά πήγε στον Ατρόμητο Γεροσκήπου όπου αγωνίστηκε για μία σεζόν όντας 13 ετών και έπαιζε στο επίπεδο των 15αρηδων.

Keep working achieve the impossible #👍

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Papastylianou (@chrispapastylianou) στις

Στη συνέχεια μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ αφού ήθελε να δοκιμάσει τη τύχη του στη Λευκωσία. Υπέγραψε συμφωνία για ένα έτος με το μορφή της υποσχετικής. Ήθελε η συμφωνία να προνοεί μόνο μία χρονιά επειδή ήθελε από τότε (14 ετών) να πάει στην Αγγλία να παίξει ποδόσφαιρο αλλά οι γονείς του δεν του το επέτρεπαν.

Στα 15 του έγινε το μεγάλο βήμα. Συνηγόρησαν οι γονείς του και πήγε στην Αγγλία για να εκπληρώσει το όνειρο του. Πήγε για δοκιμαστικά στην Λέιτον αλλά παράλληλα συζητούσε και με άλλες ομάδες, όπως την Γουέστ Χαμ και την Τότεναμ. Τελικά πήγε στους «πετεινούς» όπου και πέρασε τα δοκιμαστικά. Έμεινε εκεί για 7 μήνες χωρίς να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, επειδή δεν χρειάζεται όταν ο ποδοσφαιριστής είναι κάτω των 16, αλλά όταν έφτασε η ώρα της υποτροφίας δεν συμφώνησαν και έτσι έφυγε από την ομάδα.

Ακολούθως βρέθηκε στην Γουέστ Χαμ όπου του προσφέρθηκε υποτροφία την οποία και υπέγραψε.

Training camp Austria 💪

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chris Papastylianou (@chrispapastylianou) στις

Το άδικο όπως και ο ίδιος εξιστόρησε σε μια συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα του Απόλλωνα ήταν ότι στην ομάδα αυτή, των U-18 υπήρχαν πέντε τερματοφύλακες και έτσι δεν έπαιρνρ χρόνο συμμετοχής, ήταν και ο μικρότερος απ` όλους κι έτσι ζήτησε από την ομάδα να πάει κάπου αλλού ως δανεικός. Πήγε για δυο εβδομάδες στη Μπράιτον λόγω του ότι δεν είχαν τερματοφύλακα, ενώ όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του μετακόμισα στη Μάντσεστερ και στην ομάδα της Μπέρι για το υπόλοιπο της συμφωνίας που είχε με την Γουέστ Χαμ (ενάμιση χρόνο). Στη Μπέρι πήρε πολλές εμπειρίες αφού ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας των αναπληρωματικών (Reserves), ενώ σε μερικές περιπτώσεις βρισκόταν και στον πάγκο της πρώτης ομάδας ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας.

Όταν έληξε το συμβόλαιο μου με την Γουέστ Χαμ (τον Ιούνιο του 2016) η Μπέρι του πρότεινε συμβόλαιο συνεργασίας αλλά ο ίδιος ζήτησε χρόνο αφού ήθελε να επιστρέψει στην  Κύπρο να δει την οικογένεια μου και να ζυγίσει τις επιλογές του. Δεν είχε σκοπό να παραμείνει εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, αλλά όπως φαίνεται τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα σχεδιάζουμε λέει χαρακτηριστικά. Ήρθε η πρόταση του Απόλλωνα ο Μιχάλης αποφάσισε να υπογράψει, αφού πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα για τα Κυπριακά δεδομένα.

Το μέλλον είναι όλο δικό του και στο Athlitika Press είμαστε σίγουροι ότι μια μέρα ο Μιχάλης θα κάνει τεράστια καριέρα στην Κύπρο και το εξωτερικό! Μπράβο παλληκάρι μας!!!