ΚΟΠΕ: Μεγάλοι αγώνες το Σάββατο στο τουρνουά CEV Zonal Tournament στη Λεμεσό

Από: Giannis Miltiadou

Θετικός κρίνεται ο απολογισμός της πρώτης ημέρας των Κυπρίων αθλητριών στο τουρνουά CEV Zonal Tournament που διεξάγεται στη Λεμεσό με τη συμμετοχή εννιά κυπριακών ομάδων και δίδυμα από τις Σκωτία (Μελίσσια Κουτς και Λιν Μπίττυ), Δημοκρατία της Ιρλανδίας (Ρεγκίνα Χάλμιν – Ολίβια Μόλλοι) και της Ελλάδας (Κωνσταντίνα Τσοπούλου – Δήμητρα Μαναβή).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠΕ, το Σάββατο 21 Ιουλίου ολοκληρώνεται η φάση των Ομίλων με το ενδιαφέρον να είναι έντονο σε όλους τους Ομίλους. Στο πλαίσιο του Γ’ Ομίλου το δίδυμο Μαριότα Αγγελοπούλου – Μανωλίνα Κωνσταντίνου θα αντιμετωπίσουν τις Ιρλανδέζες Χάλπιν – Μόλλοι σε αγώνα που θα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι.

Το δίδυμο Αγγελοπούλου –Κωνσταντίνου κέρδισε την Παρασκευή για τον Όμιλο τις Αντωνίου και Λάσπου με 2-0 (21-03, 21-06) σε 22 λεπτά.
Για τον Α’ Όμιλο θα διεξαχθεί στις 09:00 το πρωί ο αγώνας των Ελλαδίτισσων Κωνσταντίνας Τοσοπούλου – Δήμητρας Μαναβή με τις Έφη Πέτρου και Χριστιάνα Σμυρίλλη.
Στους αγώνες που έδωσαν την Παρασκευή οι Τσοπούλου – Μαναβή κέρδισαν τις Τζορτζίνα Κορντούν – Γεωργία Κωνσταντίνου με 2-0 (21-04, 21-08) σε 30 λεπτά. Εξάλλου, οι Κορντούν – Κωνσταντίνου μετά από συγκλονιστικό αγώνα κέρδισαν τις Πέτρου – Σμυρίλλη σε 48 λεπτά με 2-1 σετ (12-21, 21-13, 12-15).
Για τον Β’ ’Ομιλο το Σάββατο στις 10:30 το πρωί θα διεξαχθεί το ντέρμπι πρωτιάς του Ομίλου όπου θα αναμετρηθούν οι Σκωτσέζες Μελίσσια Κουτς και Λιν Μπίττυ με τις Βαλέρια Σιακίδου και Γεωργία Χατζηδημητρίου. Στους αγώνες της Παρασκευής και οι δυο ομάδες κέρδισαν τις Δημητριάνα Λαμπασκή και Ελένη Γιαννακού με 2-0 σετ. Οι δυο Σκωτσέζες σε 28 λεπτά (21-08, 21-07) και οι δυο Κύπριες σε 29 λεπτά (21-06 ,21-13).
Εξάλλου, για τον Δ’ Όμιλο, θα γίνει σούπερ ντέρμπι μεταξύ των Ντάριας Γκουσάροβα – Ζώγιας Κωνσταντοπούλου με τις αδελφές Νατάσα και Κατερίνα Γιασουμή. Την Παρασκευή οι Γκουσάροβα -Κωνσταντοπούλου κέρδισαν τις Κασσάνδρα – Νεκταρία Καμπέρη και Δήμητρα Χατζηκωστή με 2-0 σετ (21-07, 21-13) σε 27 λεπτά. Επίσης με το ίδιο σκορ κέρδισαν και οι αδελφές Γιασουμή τις Καμπέρη – Χατζηκωστή σε 26 λεπτά (21-06, 21-11).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Ομίλων που θα προκύψουν οι διασταυρώσεις θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί αγώνες .Την Κυριακή 22 Ιουλίου θα γίνουν οι ημιτελικοί και οι αγώνες κατάταξης.
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Κουτουλέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία των Κύπριων αθλητριών λέγοντας ότι οι αγώνες του Σαββάτου θα καθορίσουν τη συνέχεια.