Με απόλυτη επιτυχία, στέφθηκε ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος των Χειμερινών Κολυμβητών

Από: Μαρίνα Σταύρου

Δεκάδες κολυμβητές και άλλοι πολίτες παρευρέθηκαν το  το πρωί  του Σαββάτου στα Δημοτικά Μπάνια Κάτω Πάφου ανταποκρινόμενοι στην  πρωτοβουλία του Σωματείου των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου “Βρυσούθκια Κέλπετρη”, για τη διοργάνωση, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και τον Δήμο της πόλης,  Κολυμβητικού Μαραθώνιου κολύμβησης.
Με αφετηρία τα Δημοτικά Μπάνια 100 κολυμβητές , κολύμπησαν μέχρι την παραλία του ΣΟΔΑΠ  και επέστρεψαν στα Δημοτικά Μπάνια δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, στη μαγευτική θάλασσα της Κάτω Πάφου, αποσπώντας παράλληλα το χειροκρότημα και τα εύσημα  από ουκ ολίγους Παφίτες και ξένους περιηγητές που συγκεντρώθηκαν στον καθρέφτη της τουριστικής Κάτω Πάφου.
Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε χαρακτηριστικά :” Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που ήρθε από όλη την Κύπρο στον Κολυμβητικό μας Μαραθώνιο, αλλά ειδικότερα τους προέδρους των Χειμερινών Κολυμβητών Λάρνακας και Κουρίου Σάββα Πιερίδη και Δρ. Ελένη Λοίζου αντίστοιχα, για την άριστη συνεργασία. Ο στόχος του μαραθωνίου, είναι να καθιερωθεί θεσμός, αφού γίνεται στα αγαπημένα Δημοτικά Μπάνια ένα σημείο σήμα κατατεθέν της Κάτω Πάφου.
Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία ΚΕΟ και τον επιθεωρητή της Στάθη Παναγιώτου για την ευγενική χορηγία των τροπαίων, τον επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκο Σιμιλλίδη, που για 6η συνεχόμενη χρονιά συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχία του μαραθωνίου και έχει ενεργό συμμετοχή. Ευχαριστούμε επίσης τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και τον πρόεδρο του Στέφανο Μανώλη, για τη σημαντική του βοήθεια, τους ναυαγοσώστες, τη λιμενική αστυνομία και τον Φάνο Πέτρου της εταιρείας Paphos Water Sport   “
Σε όσους έλαβαν μέρος στο Μαραθώνιο , δόθηκε αναμνηστική φανέλα, ενώ οι πρώτοι τρεις νικητές σε τέσσερις κατηγορίες κατηγορίες αντρών και γυναικών βραβεύθηκαν με αναμνηστικά τρόπαια.