Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που έχει ενσαρκώσει τις ελπίδες όλων των Αιγυπτίων για την καλύτερη δυνατή εικόνα του ποδοσφαίρου στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα του κόσμου, επελέγη και ως ο μοναδικός «σταρ» στην κατάταξη των «Αράβων σταρ στην παγκόσμια σκηνή» , από το περιοδικό «Forbes Middle East».

Στον ίδιο κατάλογο διακρίσεων αραβικών προσωπικοτήτων, περιλαμβάνονται τραγουδιστές, σκηνοθέτες, σχεδιαστές μόδας, ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές.

Ειδικά για τους τελευταίους, τα κριτήρια είναι: Οι εμφανίσεις τους με μη αραβικούς συλλόγους, τα βραβεία και οι διακρίσεις που έχουν λάβει σε μη αραβικά πρωταθλήματα, η ισχύς των συλλόγων όπου ανήκουν κ.ά.

Αναφορικά με τον Σαλάχ, αναμφισβήτητα είναι ο μεγάλος Άραβας πρωταγωνιστής στον τομέα των σπορ, ολοκληρώνοντας μία εκπληκτική χρονιά με τη Λίβερπουλ, κερδίζοντας τα καλύτερα βραβεία και διακρίσεις, φτάνοντας στον τελικό του Champions League και σπάζοντας πολλά ρεκόρ στην Premier League.

Τέλος, ο αγαπημένος των Αιγυπτίων Μοχάμεντ Σαλάχ ηγείτο του εθνικού αντιπροσωπευτικού ποδοσφαιρικού συγκροτήματος της Χώρας του Νείλου, που έπαιξε φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια.