Ο “el corto” της Πάφος FC (pics+vid)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας της Πάφος FC, ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας κ. Ρομάν Ντουμπόβ επιφύλασσε εκπλήξεις στους παρευρισκομένους. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος επιχειρηματίας ανακοίνωσε την απόκτηση των Ντάνιντ Νγκογκ και κάποιου Πέρδο Ραμίρεζ.

Ο πρώτος είναι λίγο-πολύ γνωστός στο Κυπριακό κοινό καθώς η πλούσια καριέρα του σε Λίβερπουλ και PSG μιλά από μόνη της. Ο δεύτερος ωστόσο, εντελώς άγνωστος….

Με το άκουσμα του ονόματος του ποδοσφαιριστή σχεδόν όλοι όσοι έδωσαν το παρών τους στον χώρο της «Παλιάς Ηλεκτρικής» “γκούκλαραν» το όνομα του ευελπιστώντας να μάθουν κάτι περισσότερο . Πολλοί όμως ακόμα και σήμερα δεν ξέρουν απολύτως τίποτα για τον Ραμίρες… Η ομάδα του «AthlitikaSports» έψαξε και βρήκε στοιχεία από την ζωή και την καριέρα του Βενεζουελάνου ποδοσφαιριστή και σας τα παρουσιάζει…

Από μικρός με μια μπάλα στο χέρι…

Προς τα τέλη του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου του 1992, στην πόλη Μπαρίνας της Βενεζούελας γεννιέται ένα αγοράκι που το ονομάζουν Pedro Antonio Ramirez Paredes. Ο «σιδηρόδρομος» που έχει για όνομα αντικαθιστάται σύντομα από το χαϊδευτικό «Πεδρίτο» λόγω της ηλικίας του αλλά κυρίως του χαμηλού ύψους του. Από πολύ νεαρή ηλικία ο Πεδρίτο έδειξε να έχει έφεση στο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό τον λόγο εγγράφηκε στις ακαδημίες της Ζαμόρα (ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε).

Δεν άργησε να ξεχωρίσει καθώς το πλούσιο ταλέντο του «έβγαζε μάτι». Μάλιστα σε ηλικία 17 ετών αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος κάτω των 19 της Βενεζουέλας για να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα της Ζαμόρα το καλοκαίρι του 2009.

Επίσημο ντεμπούτο με γκολ…

Στις 15 Σεπτεμβίου του 2010 ο Ραμίρεζ παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» με την πρώτη ομάδα σε ένα παιχνίδι κυπέλλου. Συγκεκριμένα, στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ η ομάδα του η Ζαμόρα έχανε με 1-0 από την Λάρα, ο προπονητής του Chuy Vera τον βάζει στο παιχνίδι ως επιθετικό. Πέντε λεπτά αργότερα σκοράρει και γίνεται ήρωας στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ταυτόχρονα καθιερώνεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως βασικός στέλεχος της Ζαμόρα και πετυχαίνει 14 γκολ σε 94 συμμετοχές.

Ανοίγει τα φτερά του για άλλες πολιτείες…

Αφού εντυπωσίασε ως «δεκάρι» και σαν δεύτερος επιθετικός στην Ζαμόρα, πολλοί σκάουτερς απ’ όλο τον κόσμο τον σημειώνουν στο μπλοκάκι τους. Η ομάδα όμως που λειτουργά αστραπιαία και τον παίρνει είναι η Ελβετική Σιόν. Συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου του 2014 υπογράφει συμβόλαιο στους Ελβετούς και παίρνει τον αριθμό «5».

Το πρώτο γκολ στην Σιόν αργεί να έρθει… Έξι μήνες αργότερα σε ένα φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνεσκ, ο «Πεδρίτο» σκοράρει για να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1.

Παραγκωνισμός και επαναπατρισμός…

Μετά από δύο χρόνια στην Ελβετία και με λιγοστές συμμετοχές ο Ραμίρεζ παίρνει την απόφαση να επαναπατριστεί για την ομάδα της καρδιάς του. Η Ζαμόρα τον παίρνει με την μορφή δανεισμού από την Σιόν για να πετύχει 10 γκολ σε 46 συμμετόχές.

Μεταγραφή και «ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ»

Αφού τελείωσε ο δανεισμός του, η Σιόν αποφασίζει να τον αφήσει ελεύθερο. Ο Ραμίρεζ θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και δελεάζεται από το «Κόπα Λιμπερταδόρες». Συγκεκριμένα, υπογράφει συμβόλαιο με την Ντεμπορτίβο Λάρα (Βενεζουέλας) για να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής. Στην νέα του ομάδα πετυχαίνει 5 γκολ σε 34 εμφανίσεις.

Πάφο μέσω Ρίγας…

Αρχές του καλοκαιριού που διανύουμε ο «Πεδρίτο» επιστρέφει στην Ευρώπη για χάρη της Riga FC. Λόγω της γνωστής συνεργασίας ανάμεσα σε Riga και Πάφο FC ο παίκτης γίνεται «παφίτης»…

*El corto: Ο κοντός

Βίντεο: