Κριστιάνο: «Ήρθα στη Γιουβέντους για το Champions League»

Από: Stelios Pericleous

Ξεκάθαρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην παρουσίασή του από την Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος μιλώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι η διεκδίκηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό…

«Ξέρω ότι το Champions League είναι ένα τρόπαιο που όλες οι ομάδες θέλουν να κατακτήσουν, όπως είπα και προηγουμένως, όπως είπαμε με τον πρόεδρο, δεν είναι υποχρεωτική η κατάκτηση, αλλά είναι το να το διεκδικήσουμε. Και υπάρχουν οι πιθανότητες για να το καταφέρουμε. Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους και πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το Champions League, στο οποίο η Γιουβέντους πλησίασε πολύ τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο Κριστιάνο ο οποίος συνέχισε:

«Θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους. Το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το Champions League. Το Champions League είναι δύσκολο να το κατακτήσεις και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Η Γιουβέντους πλησίασε πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια, από εκεί και πέρα δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στον τελικό. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά και θα δούμε πώς θα πάει. Οπως είπε και ο πρόεδρος, είναι στόχος μας αλλά όχι εμμονή».

Σχετικά με την απόφασή του να πάρει μεταγραφή ανέφερε:

«Ηταν μια εύκολη απόφαση, με δεδομένη τη δύναμη της Γιουβέντους. Το σκέφτηκα καλά και αποφάσισα ότι αυτό ήταν το καλύτερο. Η Γιουβέντους είναι μια από τις καλύτερες, από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, με ιστορία, με πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές να έχουν περάσει από εδώ. Είναι μια ομάδα που συνηθίζει να νικάει, άρα ήταν μια εύκολη απόφαση να έρθω στη Γιουβέντους», τόνισε και συνέχισε:

«Οι φίλοι μου, οι συμπαίκτες μου, μου έλεγαν ότι η Γιουβέντους είναι ένα κλαμπ στο οποίο πρέπει να παίξω. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, μια σημαντική στιγμή. Είναι το καλύτερο ιταλικό κλαμπ, με σπουδαίο προπονητή, με σπουδαίο πρόεδρο, με νοοτροπία νικητή. Ήταν μια εύκολη απόφαση».