Μουντιάλ 2018: Περήφανος ο Ντεσάμπ για τους παίκτες του 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Περήφανος για την ομάδα του και για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ δηλώνει ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής Ντιντιέ Ντεσάμπ, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Βελγίου με 1-0.

«Ήταν εξαιρετικό. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, δείξαμε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία. Ήταν πολύ δύσκολο για μας, αλλά εργαστήκαμε σκληρά αμυντικά», είπε.

Ο Ντεσάμπ σημείωσε επίσης πως θα έπρεπε να επωφεληθούν λίγο περισσότερο στις αντεπιθέσεις. «Συγχαρητήρια στους παίκτες και το επιτελείο μου, αισθάνομαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου», συμπλήρωσε.

Ο Ντεσάμπ πλέον έχει ως στόχο να καταστεί ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία του Μουντιάλ που θα έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Το επίτευγμα αυτό το έχει ήδη κάνει ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ και ο Βραζιλιάνος Μάριο Ζαγκάλο.

Από την πλευρά του ο προπονητής των Βέλγων Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, δήλωσε επίσης υπερήφανος για τους παίκτες του, παρά την ήττα. «Δυστυχώς για μας, τη διαφορά έκανε μια στατική φάση. Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, πολύ σφιχτό και κρίθηκε με λίγη τύχη των αντιπάλων μπροστά στο τέρμα», είπε.

Πρόσθεσε ότι η στάση των ποδοσφαιριστών ήταν υπέροχη και δεν θα μπορούσε να ζητήσει τίποτα περισσότερο. «Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα και πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Είμαστε απογοητευμένοι, θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα. Πρέπει να βγούμε από τη διοργάνωση όσο πιο ψηλά μπορούμε, αυτοί οι παίκτες το αξίζουν», κατέληξε.