Λύγισε μετά από σκληρή μάχη ο Τσιτσιπάς

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε σκληρή μάχη κόντρα στον γίγαντα Τζον Ισνερ αλλά δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει τον έμπειρο Αμερικανό έχοντας ήδη κάνει την πιο επιτυχημένη του πορεία σε Grand Slam μέχρι την…επόμενη!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχωρεί από το Λονδίνο ξέροντας ότι έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε και έχοντας κάνει φυσικά μια τρομερή πορεία την τελευταία εβδομάδα στο Λονδίνο, την καλύτερή του σε Major τουρνουά!

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι ο Τζον Ισνερ είναι γενικά ένας “άβολος” αντίπαλος και τελικά ο 19χρονος Ελληνας τενίστας δεν τα κατάφερε κόντρα στον Αμερικανό γίγαντα χάνοντας και τα τρία σετ στις λεπτομέρειες, 6-4, 7-6(8), 7-6(4).

Παρά την ήττα, μόνο και μόνο η παρουσία του στους τελευταίους “16” ενός Slam στα 19 του λέει πολλά από μόνη της ενώ είναι δεδομένο πλέον πως η είσοδός του στο Τοπ30 και ακόμα μακρύτερα δεν αργεί…

Ο αγώνας κόντρα στον Αμερικανό με πρόκριμα τη θέση στα προημιτελικά κρίθηκε όπως αναμενόταν σε ελάχιστους πόντους που σχεδόν στην ολότητά τους πήγαν στον πιο έμπειρο από τους δύο τενίστες και αυτό έκανε όλη τη διαφορά.

Ενα break point συνολικά κατάφερε να κάνει ο Στεφ στο σερβίς του Ισνερ και δεν ευοδώθηκε σε αντίθεση με τον Αμερικανό που δεν είχε κάτι εξαιρετικά καλύτερο αλλά κατάφερε με 1/3 στις ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά στο πρώτο σετ.

Στο μοναδικό break που είδαμε λοιπόν στον αγώνα, ο Ελληνας τενίστας πλήρωσε σίγουρα τα δύο διπλά λάθη που έκανε εκεί και φυσικά όταν μένεις με break πίσω με τον Ισνερ απλά προσεύχεσαι για κάτι καλό!

Ο Αμερικανός δεν χαρίστηκε και έκανε το 1-0 με τον Στέφανο να καλείται να βρει περισσότερες απαντήσεις στα service games του αντιπάλου του.

Και εν μέρει το κατάφερε καθώς, προϊόντος του ματς άρχισε να επιστρέφει καλύτερα τα σερβίς του Αμερικανού αν και αυτό δεν μετουσιωνόταν σε break point ευκαιρίες πλην μόνο μίας.

Μοιραία, όπως περιμέναμε και πριν τον αγώνα, είχαμε tie break στο οποίο ο Στέφανος ξεκίνησε με mini break, ο Ισνερ απάντησε άμεσα και στη συνέχεια είχαμε διαρκή holds με τον Τσιτσιπά να χάνει και ένα set point στο 7-6 πριν υποκύψει τελικά στο τέταρτο set point του Αμερικανού που πλέον είχε ένα μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

Τίποτα δεν άλλαξε ιδιαίτερα και στο τρίτο σετ με τους δύο τενίστες να λύνουν και πάλι τις διαφορές τους στο tie break στο οποίο και πάλι ο Στέφανος ξεκίνησε με mini break μόνο για να το δώσει πάλι πίσω άμεσα.

Ενα αβίαστο λάθος με το backhand άλλαξε οριστικά τις ισορροπίες εις βάρος του Ελληνα καθώς ο Ισνερ δεν χάριζε τίποτα στο σερβίς του με συνέπεια να φθάσει στο σχεδόν απαγορευτικό 6-3.

Οντως όλα τελείωσαν δύο πόντους αργότερα για τον Στέφανο που έκανε φυσικά περήφανη και πάλι πρώτα απ’όλα την ομάδα του και μετά όλους τους Ελληνες φίλους του τένις με την τεράστια προσπάθειά του!

Από: tennis24.gr