Μουντιάλ 2018: Σουηδία-Αγγλία και Ρωσία-Κροατία διεκδικούν το εισιτήριο για ημιτελικά 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Σουηδία και Αγγλία συγκρούονται το απόγευμα (1700) στη Σαμάρα, με έπαθλο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ. Στις 2100 ολοκληρώνεται η προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με Ρωσία και Κροατία να κοντράρονται στο Σότσι.

Οι Σουηδοί στην πορεία τους προς τα προημιτελικά ηττήθηκαν με 2-1 από τη Γερμανία, ενώ έχουν νικήσει 3-0 το Μεξικό, 1-0 τη Νότια Κορέα και με το ίδιο σκορ την Ελβετία στους «16». Διαθέτουν μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, αμυντική γραμμή, καθώς τα δύο γκολ της ήττας από τη Γερμανία είναι και τα μόνα που δέχθηκαν.

Οι Άγγλοι σημείωσαν στο δρόμο για τους προημιτελικούς νίκη με 6-1 επί του Παναμά, 2-1 επί της Τυνησίας και ήττα 1-0 από το Βέλγιο, ενώ μετά το 1-1 με την Κολομβία, χρειάσθηκαν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για την πρόκριση. Η Αγγλία βασίζεται επιθετικά στον Χάρι Κέϊν, τον άσσο της Τόττεναμ, ο οποίος με 6 τέρματα προηγείται και στον πίνακα των σκόρερ του Μουντιάλ.

Διαιτητής: Μπιορν Κάϊπερς (Ολλανδία)

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Σβένσον, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν.
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Ρόουζ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Λόφτους-Τσικ, Στέρλινγκ, Κέιν.

Ρωσία – Κροατία κλείνουν το καρέ
————-
Με τον αγώνα Ρωσία –  Κροατία στο Σότσι, ολοκληρώνονται οι αγώνες των προημιτελικών και ο νικητής θα συμπληρώσει το καρέ των ημιτελικών.

Οι Ρώσοι βρίσκονται στους «8» μετά τις νίκες με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας και 3-1 επί της Αιγύπτου, την ήττα με 3-0 από την Ουρουγουάη και την πρόκριση στα πέναλτι επί της Ισπανίας μετά το 1-1 στη «φάση των 16».

Αήττητοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι Κροάτες, καθώς επικράτησαν 2-0 της Νιγηρίας, συνέτριψαν 3-0 την Αργεντινή, νίκησαν 2-1 την Ισλανδία προκρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Δανίας, καθώς ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση είχε λήξει 1-1.

Η Ρωσία φτάνει στα προημιτελικά για πρώτη φορά από το 1970, όταν είχε συμπληρώσει τέσσερις σερί παρουσίες στους «8» ως Σοβιετική Ένωση στη διοργάνωση. Η Κροατία φτάνει στην οκτάδα του τουρνουά για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 1998 στη Γαλλία, όταν είχε κερδίσει 3-0 τη Γερμανία.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία).

Οι πιθανές συνθέσεις:
Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Μ. Φερνάντες, Γκρανάτ, Σαμέντοφ, Ζόμπνιν, Κουζιάεφ, Γκολοβίν, Τζιούμπα.
Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Πίβαριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.