Η πρεμιέρα και οι συμμετοχές στο νέο πρωτάθλημα

0
546
Με τη συμμετοχή δεκαέξι ομάδων θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.
Με την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης θα εξασφαλίσουν άνοδο στο Πρωτάθλημα Cyta και οι τελευταίες τέσσερις θα διαβαθμιστούν στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.
Γεωγραφικά με τη συμμετοχή δεκαέξι ομάδων παρατηρείται σχετική ισορροπία με 4 συμμετοχές από Λευκωσία, Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο, 3 συμμετοχές από τη Λεμεσό και 1 συμμετοχή από την Πάφο μετά την άνοδο του Ακρίτα Χλώρακας.
Από το Πρωτάθλημα Cyta διαβαθμίστηκαν Εθνικός Άχνας, Άρης και Ολυμπιακός και από το Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας ανέβηκαν Ονήσιλλος Σωτήρας 2014, ΜΕΑΠ και Ακρίτας Χλώρακας.
Με βάση τη βαθμολογική τους κατάταξη συνεχίζουν και στο νέο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Αναγέννηση Δερύνειας, Οθέλλος Αθηαίνου, Αγία Νάπα, ΑΕΖ Ζακακίου, Ομόνοια Αραδίππου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, ΑΣΙΛ Λύσης, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Διγενής Ορόκλινης, ΘΟΪ Λακατάμιας.
Η πρεμιέρα του νέου Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου 2018 και η κούρσα θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Μαΐου 2019.