Μουντιάλ 2018: Πρόκριση Κροατίας επί Δανίας 3-2 στα πέναλτι, 6 συνολικά πέναλτι απέκρουσαν οι δυο τερματοφύλακες 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Συγκλονιστικές στιγμές χαρίζει το Μουντιάλ 2018 που διεξάγεται στα γήπεδα της Ρωσίας αφού και ο δεύτερος σημερινός αγώνας, αυτός της Κροατίας με τη Δανία (μετά το Ισπανία-Ρωσία) κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με νικήτρια την πρώτη.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν στη διαδικασία των πέναλτι και οι δύο τερματοφύλακες, αφού ο Σμάιχελ της Δανίας απέκρουσε δυο και άλλα τρία ο Σούμπασιτς, που χάρισε και την πρόκριση στην Κροατία με σκορ 3-2.

Νωρίτερα στο 116` ο Σμάιχελ είχε αποκρούσει ακόμη ένα πέναλτι από τον Μόντριτς.

Τόσο η κανονική διάρκεια όσο και η παράταση έληξαν 1-1. Η Δανία που γενικά ήταν καλύτερη, προηγήθηκε στο 1ο λεπτό με τον Ματίας Γιόργκενσεν και η Κροατία που έμοιαζε εγκλωβισμένη τόσο από τους Δανούς όσο και από τον τίτλο του φαβορί, ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα (4΄) με τον Μάντζουκιτς.
Οι δύο ομάδες που αήττητες και από τη φάση των ομίλων, αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στη ιστορία τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά την πρόκριση της η Κροατία θα αντιμετωπίσει στους “8” τη Ρωσία στις 7 Ιουλίου στο Σότσι.

Οι συνθέσεις:
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς (81΄ Πίβαριτς), Πέρισιτς (97΄ Κράμαριτς), Λόβρεν, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (71΄ Κόβασιτς), Μάντζουκιτς (108΄ Μπάντελ), Ρέμπιτς, Βίντα.

ΔΑΝΙΑ (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κιάερ, Κνούτσεν, Κρίστενσεν (46΄ Σένε), Ντιλέινι (98΄ Κρον-Ντέλι), Έρικσεν, Μπρέιθγουεϊτ (106΄Σίστο), Ματίας Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Πόουλσεν, Κορνέλιους (66΄ Νικολάι Γιόργκενσεν).