Μουντιάλ 2018: Βραζιλία-Μεξικό και Βέλγιο-Ιαπωνία για 2 θέσεις στα προημιτελικά, Ρωσία και Κροατία πέρασαν στα πέναλτι 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Άλλα δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά του Μουντιάλ βρίσκουν σήμερα κάτοχο με τη διεξαγωγή δύο αγώνων με φαβορί και αουτσάιντερ. Στον πρώτο χρονικά αγώνα, η Βραζιλία αντιμετωπίζει στις 17:00 το Μεξικό και είναι το φαβορί για την πρόκριση, όπως και το Βέλγιο το οποίο τίθεται αντιμέτωπο στις 21:00 με την Ιαπωνία. Στους χθεσινούς αγώνες το χαρτάκι για τους 8 εξασφάλισαν Ρωσία και Κροατία επικρατώντας Ισπανίας και Δανίας αντίστοιχα στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Βραζιλία αποτελεί ένα από τα φαβορί για να πάει ψηλά και για να κατακτήσει τo φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξεκίνησε τη φετινή διοργάνωση με ισοπαλία με τη σκληροτράχηλη όπως αποδείχθηκε Ελβετία με 1-1 ενώ στη συνέχεια πέρασε με νίκες με το ίδιο σκορ, 2-0, απέναντι σε Κόστα Ρίκα και Σερβία. Από την άλλη, το Μεξικό ξεκίνησε εντυπωσιακά τη διοργάνωση με νίκη απέναντι στη Γερμανία με 1-0, επικράτησε της Κορέας με 2-1 ωστόσο ηττήθηκε με 3-0 από τη Σουηδία και με αυτό το αποτέλεσμα έχασε την πρωτιά στον Όμιλο.

Στον άλλο προημιτελικό, το Βέλγιο το οποίο είχε στην πρώτη φάση 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αντιμετωπίζει την Ιαπωνία. Στην πρώτη φάση το Βέλγιο είχε εντυπωσιακή πορεία κερδίζοντας 3-0 τον Παναμά και 5-2 την Τυνησία ενώ στον αγώνα της πρωτιάς με την Αγγλία επικράτησε με το στενό 1-0. Από την πλευρά της η Ιαπωνία προκρίθηκε στην επόμενη φάση με 4 βαθμούς, έχοντας μια νίκη στην πρεμιέρα με την Κολομβία με 2-1 και μια ισοπαλία με τη Σενεγάλη με 2-2 την επόμενη αγωνιστική, ενώ ηττήθηκε από την Πολωνία την τελευταία αγωνιστική με 1-0.

Χθες, και οι δύο αγώνες κρίθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι καθώς και οι δύο αγώνες είχαν λήξει ισόπαλες με το ίδιο σκορ, 1-1. Η οικοδέσποινα Ρωσία επικράτησε στα πέναλτι της Ισπανίας με 4-3 και η Κροατία της Δανίας με 3-2.