Στη 12η θέση η Κύπρος στον πίνακα μεταλλίων

Από: Μαρίνα Σταύρου

το παρελθόν θα ανήκουν σε λίγη ώρα οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες, τους οποίους φιλοξένησε η Ταραγόνα της Ισπανίας. Από το βράδυ τη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων παραλαμβάνει η Αλγερία, η οποία θα φιλοξενήσει στην πόλη Οράν τη 19η διοργάνωση, το 2021.

Η Κύπρος, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, συμμετείχε με 118 αθλητές σε 24 από τα 31 αθλήματα, κατακτώντας 4 χρυσά μετάλλια, 2 αργυρά και 2 χάλκινα, απολογισμός που μας κατέταξε στη 12η θέση του πίνακα των μεταλλίων, σε συμμετοχή – ρεκόρ των 26 χωρών. Σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν πέραν των 3.500 αθλητών, σε 31 αθλήματα, κάτι που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον των χωρών που συμμετέχουν παραμένει υψηλό. Σημαντικές οι αναγκαστικές απουσίες του Μίλαν Τραΐκοβιτς και της Ραμόνας Παπαϊωάννου στον στίβο, καθώς στην παρουσία ίσως να αυξάναμε κατά τρία τα μετάλλιά μας.

Ο επικεφαλής της κυπριακής αποστολής,  Μιχάλης Κρασιάς, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης δήλωσε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή είναι πέρα για πέρα επιτυχημένη.

“Πέραν όμως από αυτό, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της Ολυμπιακής Επιτροπής δώσαμε την ευκαιρία σε πάρα πολλά αθλήματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία, να διαγωνιστούν σε τόσο μεγάλους αγώνες. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν σίγουρα θα αποδώσουν στο σύντομο μέλλον και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη όλων αυτών των αθλημάτων στον τόπο μας”, ανέφερε.

Χαρακτήρισε εντυπωσιακή την παρουσία του Μάριου Γεωργίου ενώ για την Ελένη Αρτυματά είπε ότι ήταν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ο Απόστολος Παρέλλης, πρόσθεσε, σε όλες τις βολές απέδειξε ότι ήταν καλύτερος των αντιπάλων του ενώ ο Παύλος Κοντίδης απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Για την Αντρη Χριστοφόρου είπε ότι είχε μια εντυπωσιακή παρουσία και έκλεισε τον χορό των μεταλλίων για την Κύπρο μας.

“Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά στους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριές μας, γιατί πραγματικά όλοι απέδωσαν εξαιρετικά και σίγουρα, λόγω μεγάλου αριθμού αθλημάτων και αθλητών, κάποιοι θα ξεχαστούν πίσω και θα τους αδικήσουμε. Αλλά θέλω να αναφέρω ότι όλοι υπερέβαλαν εαυτόν και εκπροσώπησαν τη χώρα μας επάξια και στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Σε ορισμένα αθλήματα ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ υψηλός και αναλόγως και της κλήρωσης η διάκριση φάνταζε δύσκολη έως αδύνατη”, κατέληξε.