Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές και το μεγάλο κάζο του Μουντιάλ

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο διαδεδομένο άθλημα στον πλανήτη με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Ταυτόχρονα, είναι και ένα από τα πιο ακριβά σπορ, αφού οι ποδοσφαιριστές κατατάσσονται στην τέταρτη θέση των πιο προνομιούχων αθλητών.

Σύμφωνα με το «έγκυρο», σε οικονομικά θέματα, Forbes, εννιά ποδοσφαιριστές βρίσκονται μεταξύ των πρώτων 100 πιο καλά αμειβόμενων αθλητών με όλα τα μεγάλα ονόματα να ξεχωρίζουν.

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας παρά τις προσδοκίες του κόσμου οι υπερπολύτιμοι Μέσι και Ρονάλντο αποδείχθηκαν υπερτιμημένοι αφού τόσο η Αργεντινή όσο και η Πορτογαλία αν και ίδρωσαν για να περάσουν από τη φάση των Ομίλων τα βρήκαν μπαστούνια στους “16” και πήραν πρόωρα το αεροπλάνο της επιστροφής για τις χώρες τους.

Πάμε να δούμε τους πέντε πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Λιονέλ Μέσι

 Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι Ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ηγέτης της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής, με επιδόσεις που ξεπερνούν τη λογική, είναι αναμφισβήτητα ένας από καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία.

Ο Αργεντινός αστέρας των «Blaugrana» βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των ποδοσφαιριστών αλλά και στη δεύτερη όλων των αθλητών, πίσω μόνο από το μποξέρ Floyd Mayweather.

Ο Μέσι κερδίζει συνολικά $111.000.000, εκ των οποίων τα $84.000.000 οφείλονται στους μισθούς του από την Μπαρτσελόνα και τα υπόλοιπα $27.000.000 σε χορηγικές συμφωνίες με εταιρείες όπως οι Gatorade, Pepsi, Huawei και Adidas.

Ο 31χρονος άσος, που λατρεύεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, έχει μάλιστα συμφωνήσει για τη δημιουργία του «Messi Experience Park» στο Nanjing της Κίνας, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2020.

Κριστιάνο Ρονάλντο

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει με τα χρώματα της Πορτογαλίας Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το αντίπαλο δέος του Λιονέλ Μέσι στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχουν κατακτήσει ο καθένας από πέντε βραβεία «Χρυσής Μπάλας» και μονομαχούν κάθε χρόνο στα γήπεδα της Ισπανίας, προσφέροντας απλόχερα μεγάλες στιγμές στο ποδοσφαιρικό κοινό.

Ο αεικίνητος Πορτογάλος επιθετικός και ο Αργεντινός άσος είναι το κορυφαίο δίδυμο σήμερα στον ποδοσφαιρικό χάρτη αλλά και στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων του χώρου.

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεύτερος στη λίστα των καλύτερα αμειβόμενων ποδοσφαιριστών και τρίτος στην αντίστοιχη των αθλητών.

Το ποσό που αναμένεται να εισπράξει από το συμβόλαιο του με την ισπανική ομάδα μέχρι το 2021 (εάν παραμείνει και φέτος) αγγίζει τα $61.000.000, ενώ οι συμφωνίες τους με εταιρείες όπως οι Herbalife, EA Sports και Nike θα του αποφέρουν $47.000.0000. Συνολικά, δηλαδή $108.000.000.

Επιπλέον, είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο με περισσότερους από 322.000.000 ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νεϊμάρ

 Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ Ο Βραζιλιάνος «μάγος» της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας των ποδοσφαιριστών και στην πέμπτη όλων των αθλητών.

Συνολικά, κερδίζει $73.000.000 από το συμβόλαιο και τα μπόνους που έχει υπογράψει με τη γαλλική ομάδα και άλλα $17.000.000 από τις συμφωνίες τους με εταιρείες όπως οι Red Bull, McDonalds και Nike.

Το συνολικό ποσό φτάνει τα $90.000.000 και αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νεϊμάρ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής με δικά του μοντέλο παπουτσιών από την εταιρεία του Michael Jordan.

Επίσης, κατέχει και το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής, με τα €222.000.000 που κόστισε η μετακίνηση του από την Μπαρτσελόνα στην Παρί τον Αύγουστο του 2017.

Ο Νεϊμάρ Τζούνιορ φιλοδοξεί να «σπάσει» το δίπολο Μέσι – Ρονάλντο όσον αφορά τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές αλλά και τους καλύτερα αμειβόμενους.

Ο Βραζιλιάνος περιμένει μία ακόμη μεταγραφή (πιθανότατα στη Ρεάλ) αλλά και μία επιτυχία με την εθνική της χώρας του, ώστε να μπορέσει να εδραιώσει τη θέση του στους κορυφαίους της ιστορίας.

Γκάρεθ Μπέιλ

 Ο Γκάρεθ Μπέιλ πανηγυρίζει σε αγώνα της Ουαλίας Ο Ουαλός άσος είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης στη συγκεκριμένη λίστα. Είναι ο τέταρτος καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής του πλανήτη και 35ος στη λίστα των αθλητών.

Συνολικά, κερδίζει $34.600.000, εκ των οποίων τα $28.600.000 είναι οι απολαβές του από το συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα. Τα υπόλοιπα $6.000.000 αφορούν τη συνεργασία του με εταιρείες όπως η Adidas.

Ο Μπέιλ είναι ο άνθρωπος που έσπασε το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής το 2013, όταν η Ρεάλ δαπάνησε €100.000.000 για να τον αγοράσει από την αγγλική Τότεναμ.

Η θέση του στην Ρεάλ Μαδρίτης της επόμενης σεζόν είναι αμφίβολη και η πιθανότητα να επιστρέψει στα βρετανικά εδάφη τον μετατρέπει αυτόματα σε υποψήφιο για ένα νέο «ηγεμονικό» συμβόλαιο στη νέα του ομάδα.

Πολ Πογκμπά

 Ο Γάλλος μέσος Πολ Πογκμπά με τα χρώματα της Εθνικής Ο Γάλλος ιδιόρρυθμος αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο πέμπτος στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών και 52ος σε αυτή των αθλητών.

Τα έσοδα του, σύμφωνα με το Forbes, φτάνουν τα $29.500.000, με τα $25.000.000 από αυτά να τα κερδίζει από το συμβόλαιο του με την αγγλική ομάδα. Τα υπόλοιπα $4.500.000 οφείλονται σε συνεργασίες με διάφορες εταιρείες όπως η Adidas, με την οποία έχει υπογράψει και 10ετές συμβόλαιο.

Ο Πογκμπά είχε καταρρίψει το 2016 το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που κατείχε ο Μπέιλ, όταν η Μάντσεστερ έδωσε €105.000.000 για να τον αγοράσει από την ιταλική Γιουβέντους.

Ο Γάλλος είναι πιθανό να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ τη φετινή σεζόν, είτε με προορισμό το Παρίσι και την Παρί είτε τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ.

Το ποσό της μεταγραφής του θα ξεπεράσει σίγουρα τα €100.000.000 (εάν δεν υπάρξουν έμψυχα ανταλλάγματα), ενώ το συμβόλαιο του θα προβλέπει ακόμα μεγαλύτερες αποδοχές από αυτό που έχει υπογράψει με την Γιουνάιτεντ.

*Οι άλλοι 4 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην 100άδα των καλύτερα αμειβόμενων αθλητών είναι οι Οσκάρ (56ος), Γουέιν Ρούνεϊ (58ος), Λουίς Σουάρες (60ος) και Σέρχιο Αγουέρο (86ος).