Με αρκετές ελπίδες σήμερα για μετάλλιο οι αθλητές μας στην Ταραγόνα (ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Μεγάλη είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι κύπριοι αθλητές στην Ταραγόνα της Ισπανίας στα πλαίσια των 18ων Μεσογειακών αγώνων που διεξάγονται αυτές τις μέρες.

Σε ό,τι αφορά τους σημερινούς τελικούς, την αρχή θα κάνει η Μαρία Αριστοτέλους στο άλμα επί κοντώ, με στόχο ό,τι καλύτερο και να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Για την Ανδρονίκη Λαδά στη δισκοβολία τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα για θέση στο βάθρο, όμως είναι στις δυνατότητές της το όριο των 56 μέτρων για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Στις 21:45 θα είναι η μεγάλη στιγμή για την Κύπρο, αφού η Ελένη Αρτυματά θα διεκδικήσει το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες, στο αγώνισμα των 400μ. Για την κυπριακή αποστολή η βραδιά θα κλείσει με τον τελικό των 100μ. γυναικών, με τη συμμετοχή της Ολίβιας Φωτοπούλου.

Συνοπτικά, το σημερινό πρόγραμμα στίβου έχει ως ακολούθως : 20:40 επί κοντώ (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Μαρία Αριστοτέλους), 20:45 800μ. (Α) ημιτελικοί (Χρίστος Δημητρίου), 21:05 200μ. (Γ) ημιτελικοί (Δήμητρα Κυριακίδου), 21:25 200μ. (Α) ημιτελικοί (Παΐσιος Δημητριάδης, Ανδρέας Χατζηθεωρή), 21:30 Δισκοβολία (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ανδρονίκη Λαδά), 21:45 400μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ελένη Αρτυματά), 21:55 400μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ, 22:05 100μ. (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ (Ολίβια Φωτοπούλου), 22:15 100μ. (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ, 22:25 3.000μ. στιπλ (Γ) ΤΕΛΙΚΟΣ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, εκ παραδρομής ενημέρωσαν ότι ο Μάριος Γιάγκου έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του ατομικού στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Σε νεότερη ανταπόκριση του αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί από τους διοργανωτές ότι ο Κύπριος πρωταθλητής θα βρίσκεται στην οκτάδα, αφού η μη παρουσία του Αιγύπτιου Ομάρ Ασάρ στον μεταξύ τους αγώνα, έδωσε τη νίκη με 4-0 στον Γιάγκου και ταυτόχρονα μηδενισμό στον Ασάρ.

Έτσι, τρεις αθλητές ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς και θα έπρεπε να μετρήσουν τα σετ, αφού είχαν όλοι μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στα σετ ο Γιάγκου και ο Ασάρ είχαν 8-8 και ο Τούρκος Ιμπραχίμ Γκουντούζ 8-10. Κι επειδή ο Γιάγκου ήταν νικητής στον αγώνα με τον ισόβαθμό του Αιγύπτιο πέρασε στην οκτάδα.

Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει σήμερα το πρωί τον Ιταλό Μιχάλ Μπάζβαν Μπομποτσίκα, ο οποίος κέρδισε τον 11ο Όμιλο με 2 νίκες και 1 ήττα.