Auf Wiedersehen: Επιστρέφουν σπίτι τους πρόωρα οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές

Από: Μαρίνα Σταύρου

Και στο τέλος αποκλείστηκαν… οι Γερμανοί! Η Νότια Κορέα έκανε το «μπαμ» στο φινάλε του ομίλου, νίκησε με 2-0 τη «νασιονάλμανσαφτ» και την άφησε εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ήδη από το ξεκίνημα, οι Γερμανοί πήραν τα «ηνία» κι έψαξαν το γκολ που χρειάζονταν, αλλά κυρίως θα έπαιρνε αρκετό άγχος από τις «πλάτες» τους, ειδικά σε περίπτωση που δεν άκουγαν ευχάριστα νέα από το Εκατέρινμπουργκ.

Στο 14’ η κούρσα του Γκορέτσκα από δεξιά είχε προϋποθέσεις να βγάλει τον Βέρνερ σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά ο Κιμ παρενέβη σωτήρια στο γύρισμα του πρώτου, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ το ίδιο έκανε δυο λεπτά αργότερα ο Λι στη σέντρα του Έκτορ από αριστερά.

Στο 19’ ήταν η σειρά των Νοτιοκορεατών να απειλήσουν και μάλιστα σοβαρά. Ο Γιούνγκ εκτέλεσε με δύναμη και φάλτσα απευθείας φάουλ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Νόιερ και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια από τον Γερμανό τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου, ώστε να μην εκμεταλλευτεί το λάθος ο Σον πάνω στη γραμμή.

Ο άσος της Τότεναμ «τρόμαξε» την άμυνα της «νασιονάλμανσαφτ» και στο 25’, ωστόσο το σουτ  που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η κατοχή ήταν στο 68% για τα «πάντσερ», που έβλεπαν τον Βέρνερ να αργεί στις επιλογές του και τον Οζίλ κλεισμένο από παντού κι αδύναμο να απειλήσει. Έτσι το σφύριγμα της διακοπής για το ημίχρονο οδήγησε τους Γερμανούς δίχως γκολ στα αποδυτήρια και διατήρησε τον αγωνιώδη χαρακτήρα στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Νότια Κορέα: Γιο, Γ. Λι, Γιουν, Χονγκ, Κιμ, Γιανγκ, Κου (56’ Χουάνγκ), Γιουνγκ, Γ. Σ. Λι, Μουν (69’ Τζου), Σον

Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ (78’ Μπραντ), Χούμελς, Σίλε, Κίμιχ, Κεντίρα (58’ Γκόμεζ), Κροος, Εζίλ, Γκορέτσκα (63’ Μίλερ), Βέρνερ, Ρόις