Μεσογειακοί Αγώνες: Όγδοη θέση για τον Αγρότη στην ποδηλασία (Αποτελέσματα και πρόγραμμα άλλων αγώνων)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Την 8η θέση κατέλαβε, στο άθλημα της ποδηλασίας, ο Αλέξανδρος Αγρότης, στο πλαίσιο των 18ων Μεσογειακών Αγώνων, που είναι η καλύτερη θέση που κατέλαβε ποτέ η κυπριακή ποδηλασία σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού, σε αγώνα δρόμου αντοχής 143 χιλιομέτρων, στην ορεινή περιοχή της Βίλα Σέκα, ο Αγρότης κατάφερε να μείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων μέχρι τέλους και να πέσει μαζί με άλλους εννέα στον τερματισμό.

Πάρα πολύ κοντά στο ελάχιστα προπορευόμενο γκρουπ, ακολουθούσαν άλλοι 5 αθλητές, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο οποίος κατέλαβε την 14η θέση, με μόλις 9 δεύτερα διαφορά από τους πρώτους. Ο Μιλτιάδης ήταν άτυχος στο 90ό χιλιόμετρο, αφού είχε πτώση.

Στη θέση εκκίνησης βρέθηκαν 66 ποδηλάτες, όμως μόνο 33 επέστρεψαν στο ίδιο σημείο για τον τερματισμό. Οι περισσότερες χώρες είχαν αρκετούς αθλητές, αφού το αγώνισμα είναι και τακτικής. Αυτοί που άντεξαν στην εξουθενωτική απόσταση, κάτω από τον καυτό ήλιο, ήταν τελικά οι Ιταλοί, που έκαναν το 1-2, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Πορτογαλία.

Στο μεταξύ, η Κύπρια αθλήτρια Άντρη Χριστοφόρου στον αγώνα δρόμου αντοχής 90 χιλιομέτρων υποχρεώθηκε να αλλάξει λάστιχο στη διαδρομή και αργότερα, ενώ βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα, έπαθε τράβηγμα στο αριστερό πόδι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ωστόσο, οι διοργανωτές την κατέγραψαν ως 15η.

Στην αντισφαίριση, ο Κύπριος πρωταθλητής Μάριος Γιάγκου αποκλείστηκε στο μονό ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση των.

Στις δύο ιστιοδρομίες RS:X, που διεξήχθησαν στον Ναυτικό Όμιλο της πόλης Σαλόου, ο Ανδρέας Καριόλου πήρε μία 7η και μία 6η θέση και έτσι, μετά την ολοκλήρωση 8 ιστιοδρομιών, παρέμεινε στην 7η θέση με 47 βαθμούς ποινής.

Στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες κυμάνθηκε και η παρουσία της Νατάσας Λάππα, στα RS:X γυναικών, με 10η και 8η θέση, που την κράτησαν στη 10η θέση της γενικής με 65 βαθμούς ποινής. Την Πέμπτη θα διεξαχθούν άλλες δύο ιστιοδρομίες.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι τα λέιζερ θα περιλαμβάνουν συνολικά 11 ιστιοδρομίες, χωρίς την καθιερωμένη κούρσα μεταλλίων. Έτσι, και οι 20 αθλητές που λαμβάνουν μέρος θα τρέξουν και την Παρασκευή στην τελευταία τους ιστιοδρομία για την τελική κατάταξη. Τα λέιζερ, μετά την ξεκούραση της Τετάρτης συνεχίζονται την Πέμπτη, με τον Παύλο Κοντίδη να κυνηγά με αξιώσεις την πρώτη θέση, αφού απέχει από τον Ισπανό Μπλάνκο Αλμπαλάτ μόλις 4 βαθμούς ποινής.

Στην καλαθόσφαιρα, το τουρνουά 3Χ3 άρχισε μεν την Τετάρτη, όμως στην πορεία έγινε κάποια ζημιά στο δάπεδο του ανοιχτού γηπέδου, με αποτέλεσμα η ημέρα να αναβληθεί. Η Κύπρος θα έπαιζε την Τετάρτη απέναντι στην Πορτογαλία, και για την Πέμπτη ήταν ορισμένοι οι αγώνες της με Γαλλία και Τουρκία. Οι διοργανωτές θα ετοιμάσουν νέο πρόγραμμα.

Στην πυγμαχία, ο Ανδρέας Κόκκινος ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των -75κ. από τον Σέρβο Τρίφουν Ντάσιτς.

Την Τετάρτη έγιναν και οι κληρώσεις των κατηγοριών της Πέμπτης στο Τάεκβοντο. Η Κυριακή Κουττούκη στην κατηγορία -49κ. πέρασε χωρίς αγώνα στο δεύτερο γύρο και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα μεταξύ των Γιαζίζ Αζέζ από τη Γαλλία και Ουμαϊμά ελ Μαλ από το Μαρόκο. Η Δέσποινα Πηλαβάκη στην κατηγορία -57κ. θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο με τη Γαλλίδα Λοριγκάν Σελάν και, αν κερδίσει, περιμένει εκεί η Τουρκάλα Ιρέν Γιαμάν.