Μουντιάλ 2018: Τέσσερα ματς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με τέσσερις αγώνες, του 1ου και του 2ου Ομίλου, ξεκινά σήμερα η 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των Ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι αγώνες του κάθε Ομίλου θα διεξάγονται πλέον ταυτόχρονα έτσι ώστε να μην επηρεάζονται οι αποδόσεις των ομάδων αφού θα κρίνεται η υπόθεση πρόκρισης και η τελική κατάταξη.

Χθες, η Αγγλία πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί του Παναμά με 6-1, η Κολομβία επιβλήθηκε της Πολωνίας με 3-0 και την απέκλεισε από τη συνέχεια, ενώ Ιαπωνία και Σενεγάλη εξήλθαν ισόπαλες 2-2 και πλέον η υπόθεση πρόκρισης θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Σήμερα, στις 17:00 θα κριθεί η πρωτιά στον 1ο Όμιλο καθώς η οικοδέσποινα Ρωσία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες στους πρώτους αγώνες. Στον άλλο αγώνα γοήτρου, η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει την Αίγυπτο με τις δύο ομάδες να θέλουν να φύγουν από το Μουντιάλ με ένα θετικό αποτέλεσμα. Βαθμολογία: Ρωσία 6, Ουρουγουάη 6, Αίγυπτος 0, Σαουδική Αραβία 0.

Στις 21:00, διεξάγονται οι αγώνες του 2ου Ομίλου όπου τρεις ομάδες διεκδικούν την πρόκριση. Το πιο εύκολο θεωρητικά έργο το έχει η Ισπανία που αντιμετωπίζει το Μαρόκο που έχει ήδη αποκλειστεί και με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει θέση στους «16». Στο άλλο και πιο κρίσιμο ματς, η Πορτογαλία αντιμετωπίζει το Ιράν. Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 4 βαθμούς και αρκείται και με την ισοπαλία για να προκριθεί ενώ το Ιράν έχει τρεις βαθμούς και θέλει μόνο νίκη για να περάσει και να πετύχει την έκπληξη. Βαθμολογία: Ισπανία 4, Πορτογαλία 4, Ιράν 3, Μαρόκο 0.