Ιστιοπλοΐα: Στο πρώτο του Μεσογειακό μετάλλιο στοχεύει ο Κοντίδης 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το μετάλλιο των Μεσογειακών Αγώνων, που λείπει από τη συλλογή του, αναζητεί στην Ταραγόνα ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος το Σάββατο (23/06) ξεκινάει την προσπάθεια του στην κατηγορία των σκαφών τύπου Laser, στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας στην τελετή έναρξης της Παρασκευής (22/06) αγωνίζεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Μεσογειακούς Αγώνες. Το 2009 στην Πεσκάρα ήταν τέταρτος.

«Οι Μεσογειακοί είναι τεράστιοι αγώνες. Το Μεσογειακό μετάλλιο λείπει από τη συλλογή μου. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να είμαι στο βάθρο. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Θέλω να είμαι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο ανταγωνισμός δεν θα είναι εύκολος. Είναι διαφορετικός αγώνας από τους άλλους, πιο λίγες συμμετοχές, όμως ο ανταγωνισμός είναι σε ψηλό επίπεδο», δηλώνει ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Επίκεντρο των αγώνων είναι ο Ναυτικός Όμιλος Salou στην Ταραγόνα. Στο πρόγραμμα των Μεσογειακών περιλαμβάνονται μόνο οι κατηγορίες Laser και RS:X, σε άνδρες και γυναίκες.

Στα Laser ανδρών λαμβάνουν μέρος είκοσι αθλητές. Βασικός αντίπαλος του Κοντίδη για το χρυσό θεωρείται ο Ιταλός Giovanni Coccoluto, ενώ ανταγωνιστικοί αναμένονται να είναι ο, επίσης, Ιταλός Marco Gallo, οι Ισπανοί και ο Milivoj Dukic από το Μαυροβούνιο.

«Όλοι με βλέπουν ως φαβορί λόγω των τίτλων που κατέκτησα το 2017 και το 2018. Δεν μου δημιουργεί πίεση ο τίτλος του φαβορί. Την πίεση τη βάζω μόνος μου στον εαυτό μου. Συνεχώς θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα είναι και ένα καλό τεστ ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Aarhus, 3-10 Αυγούστου, που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς» εξηγεί ο Κοντίδης.