ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ: Στην ισοπαλία 1 – 1 έμειναν Αυστραλία και Δανία 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Στην ισοπαλία 1 – 1 με την Αυστραλία έμεινε η Δανία, φθάνοντας στους τέσσερις βαθμούς, και θα περιμένει την επομένη και τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο την Γαλλία για να ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα προκριθεί στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Από την άλλη η Αυστραλία θα επιδιώξει τη νίκη στην επόμενη αγωνιστική επί του Περού, ελπίζοντας ότι αυτή θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Η Δανία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 7` με τον Έρικσεν με σουτ μέσα από την περιοχή και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, η Αυστραλία κέρδισε πέναλτι στο 38’ όταν από κεφαλιά του Λέκι η μπάλα βρήκε το χέρι του Πόουλσεν. Για να δώσει το πέναλτι ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR.

Το πέναλτι κτύπησε ο Γέντινακ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να χάνουν αριθμό ευκαιριών για να πάρουν τη νίκη.

Στην βαθμολογία του 3ου ομίλου προηγείται η Δανία με 4 βαθμούς (2 αγώνες) και ακολουθεί η Γαλλία με 3 βαθμούς (1 αγώνα), η Αυστραλία με 1 βαθμό (2 αγώνες) και το Περού με 0 βαθμούς (1 αγώνα).

Συνθέσεις:

Δανία: Σμάιχελ, Κίερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σένε, Γιόργκενσεν (Κορνέλιους 68`), Πόουλσεν (Μπρέιθγουεϊτ 58`), Σίστο
Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (Ιρβιν 82`), Λέκι, Κρούζε (Αρζάνι 68`), Ναμπούτ (Γιούριτς 75`)