3ο Αθλητικό Συμπόσιο στην Πάφο: Αναβίωσαν οι μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος καλαθόσφαιρας και ποδοσφαίρου

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με μεγάλη και φέτος επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο αθλητικό συμπόσιο που συνδιοργάνωσε το Πετρίδειον Ίδρυμα με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και με τίτλο: «Πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο», το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην Πάφο.

Μέσω ενός όμορφου βίντεο, οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν το έργο του ιδρύματος, την προσφορά στην τοπική κοινωνία και τη στήριξη που προσφέρει στην παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της πόλης μέσω της θεσμοθέτησης του αθλητικού συμποσίου, του λογοτεχνικού διαγωνισμού και του φιλολογικού μνημόσυνου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πετρίδειου Ιδρύματος κ. Μιχάλης Μαραθεύτης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού που αναγνωρίζει τη σημαντικότητα του αθλητικού αυτού συμποσίου θέτοντας τον εαυτό του ως συνδιοργανωτή. Επίσης ανέφερε ότι η φετινή προσθήκη του ΟΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικού αιμοδότη του κυπριακού αθλητισμού, ως κύριου χορηγού αποδεικνύει ότι το αθλητικό συμπόσιο χαίρει αναγνώρισης παγκύπρια.

Στους δικούς τους χαιρετισμούς τόσο ο εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λεόντιος Τσέλεπος, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου κ. Γιώργος Σοφοκλέους συγχάρηκαν το Πετρίδειον Ίδρυμα για την εξαίρετη πρωτοβουλία η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός ενώ καλωσόρισαν τους επίσημους προσκεκλημένους – ομιλητές αναφέροντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά αλλά και τιμή η παρουσία τους και τους ευχαρίστησαν για όσες συγκινητικές στιγμές χαράς και περηφάνιας μας πρόσφεραν. 31 χρόνια και 2 μέρες μετά το έπος στο Ευρωμπάσκετ του 1987, οι παρευρισκόμενοι απότησαν φόρο τιμής στον τότε αρχηγό Παναγιώτη Γιαννάκη και την παρέα του.

Παναγιώτης Γιαννάκης, Μιχάλης Κακιούζης και Μιχάλης Καψής μοιράστηκαν ανέκδοτες ιστορίες και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που συντόνισαν οι γνωστοί αθλητικογράφοι Βασίλης Σκουντής και Κώστας Βερνίκος, οι οποίοι ήταν παρόντες στις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Οι ατάκες του Δράκου, Παναγιώτη Γιαννάκη, η αποκάλυψη του Μιχάλη Καψή ότι το 1987 έπαιζε μπάσκετ και ήθελε να μοιάσει στον Παναγιώτη Γιαννάκη, η παραδοχή του Κώστα Βερνίκου ότι το εισιτήριο που του έδωσαν από το τηλεοπτικό κανάλι για την κάλυψη του Euro 2004 είχε επιστροφή μετά το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων (αφού κανένας δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα προκρινόταν), η θύμηση του «Βάλτο αγόρι μου» από το Βασίλη Σκουντή στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και η μάχη με την Αμερική στο Μουντομπάσκετ του 2006 μέσα από τα μάτια του αρχηγού τότε Μιχάλη Κακιούζη ήταν μόνο μερικά από άκουσαν και ένιωσαν οι παρευρισκομένοι.

Ακολούθησε οι βράβευση των επίσημων προσκεκλημένων από το Πετρίδειον Ίδρυμα, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση αθλητών-προτύπων τοπικών σωματείων της Πάφου οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό. Συντονιστής – παρουσιαστής της βραδιάς ο δημοσιογράφος Κώστας Ντάλτας.
Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου και το 4ο αθλητικό συμπόσιο.