Τι ισχύει στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Γυναικών (Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΚΟΠΕ μετά την ολοκλήρωση της 2ης φάσης τα πράγματα στο πρωτάθλημα γυναικών δεν είναι τα ίδια με το πρωτάθλημα των ανδρών που ισχύουν τα γνωστά play-offs με τις θέσεις 1-4.

Στις γυναίκες ουσιαστικά τώρα ξεκινάει ένα δεύτερο μίνι πρωτάθλημα με τους τέσσερις πρώτους σε διπλές αναμετρήσεις και με τους υφιστάμενους βαθμούς να μεταφέρονται στη δεύτερη φάση.

Πρωταθλήτρια ομάδα θα στεφθεί εκείνη η οποία στο τέλος θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς.

Ο Korantina Homes Παφιακός με την αποψινή του νίκη και την ήττα της Ανόρθωσης στη Λεμεσό από την ΑΕΛ με 3-2 σετ τερμάτισε στην 1η θέση με την περυσινή νταμπλούχο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ) 

Διαβάστε αναλυτικά τι λέει η προκήρυξη του πρωταθλήματος:

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις ως ακολούθως :

Α’ ΦΑΣΗ ( ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΥΡΟΥΣ )
Στη πρώτη φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν σε διπλούς μεταξύ τους αγώνες σε δύο γύρους.

Ο αγώνας του πρώτου γύρου θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της μιας ομάδας και ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην έδρα της άλλης ομάδας ( αγώνες εντός και εκτός έδρας ). Το αγωνιστικό πρόγραμμα ( σειρά αγώνων κλπ ) θα καθοριστεί με βάση τον πίνακα Berger και η τοποθέτηση των ομάδων στις θέσεις του πίνακα Berger θα γίνει με κλήρωση.

Β’ ΦΑΣΗ ( ΤΕΛΙΚΗ )
Στη δεύτερη φάση και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξη της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος οι οκτώ ομάδες θα αγωνιστούν σε δύο ομίλους για την ανάδειξη του πρωταθλητή και της ομάδας που θα διαβαθμιστεί στην Β’ κατηγορία.

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 – 4 στην βαθμολογική κατάταξη της πρώτης φάσης θα
αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή σε διπλούς μεταξύ τους αγώνες σε δύο γύρους. Ο αγώνας του πρώτου γύρου θα διεξάγεται υποχρεωτικά στην έδρα της μιας ομάδας και ο αγώνας του δεύτερου γύρου στην έδρα της άλλης ομάδας ( αγώνες εντός και εκτός έδρας ). Οι ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση ολόκληρη την βαθμολογία που συγκέντρωσαν στην πρώτη φάση (βαθμοί, σετ, πόντοι ) και η οποία θα ισχύει.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 – 4 στην πρώτη φάση τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις του πίνακα Berger και το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο :


Με την ολοκλήρωση της φάσης η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση ανακηρύσσεται
πρωταθλήτρια και οι υπόλοιπες κατατάσσονται κατ’ αντιστοιχία στις θέσεις 2 – 4 της τελικής
βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος.