Ισόπαλος στα Κούκλια ο Ακρίτας κόντρα στον Διγενή

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο ουδέτερο στάδιο των Κουκλιών, ο Ακρίτας παρότι ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα, εντούτοις δεν κατάφερε στο τέλος να πάρει το τρίποντο κόντρα στον Διγενή Ακρίτα Μόρφου, καθώς εξήλθε ισόπαλος με σκορ 2-2. Με τον σημερινό βαθμό η ομάδα  της Χλώρακας έφθασε τους 11 στο πρωτάθλημα.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκαν οι τυπικά γηπεδούχοι του Ακρίτα, οι οποίοι πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου είχαν δύο καλές στιγμές για να σκοράρουν με τον Τζόνσον.

Η ομάδα όμως που άνοιξε το σκορ ήταν αυτή του Διγενή, η οποία κόντρα στην ροή του ματς ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα με το γκολ του Μάκη Θεράπωντος στο 10ο λεπτό.

Το σύνολο του Μάριου Χαραλάμπους παρά την αρχική «ψυχρολουσία» βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφθασε στην ισοφάριση στο 29ο λεπτό. Ο Αράμπα ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή του Διγενή με το διαιτητή του αγώνα να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Μιχάλης Χριστοδούλου ήταν εύστοχος, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε «φτερά» στους παίκτες του Ακρίτα, οι οποίοι στο 35ο λεπτό κατάφεραν να φέρουν  τα πάνω-κάτω στον αγώνα. Συγκεκριμένα με τον Μιχάλη Χριστοδούλου και πάλι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς. Ο Κύπριος φορ με κεφαλιά πέτυχε το 6ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα. Το 2-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το παιχνίδι «άνοιξε» με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς στις εστίες των δύο ομάδων. Ο Ακρίτας είχε κάποιες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Στο 67ο λεπτό της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα. Ο Λουκαρής βρήκε δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Στο διάστημα του έμενε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το ματς μετατράπηκε σε «ρώσικη ρουλέτα»,  με τις δύο ομάδες  να προσπαθούν για να πετύχουν το τρίτο γκολ που θα τους έδινε και τη νίκη. Καμία εκ των δύο δεν τα κατάφερε ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που βρήκαν, με αποτέλεσμα να συμβιβαστούν με τον βαθμό της ισοπαλίας.