ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ

Από: Antri Pilea

Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τις αντίστοιχες καλαθοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ρουμανίας, του Ισραήλ και της Ελβετίας, κατά την οποία υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας. Την ΚΟΚ αντιπροσώπευσαν στην συνάντηση ο Πρόεδρος, Ανδρέας Μουζουρίδης, και ο Γενικός Διευθυντής, Άθως Αντωνίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020 και η συνεργασία θα έχει πολλαπλά οφέλη προς τις τέσσερις Ομοσπονδίες.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων θα πραγματοποιούνται τουρνουά προετοιμασίας με την συμμετοχή και των τεσσάρων χωρών. Η συνεργασία θα αφορά όχι μόνο τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες, αλλά και τις αναπτυξιακές εθνικές ομάδες, οι οποίες θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά προετοιμασίας.

Επίσης θα υπάρχει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ανάμεσα στο προσωπικό των ομοσπονδιών. Στο κομμάτι των προπονητών, θα υπάρξει ανταλλαγή σε προπονητικά σεμινάρια και σχολές, με στόχο την καλύτερη δυνατή κατάρτιση των προπονητών. Ανταλλαγή θα πραγματοποιείται και στο κομμάτι των διαιτητών, όπου θα δίνεται η ευκαιρία στους διαιτητές για απόκτηση σημαντικών εμπειριών.

Ένας τομέας στον οποίο η ΚΟΚ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι αυτός της ανάπτυξης της γυναικείας καλαθόσφαιρας, όπου οι τέσσερις Ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει σε από κοινού δράσεις με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και στις τέσσερις χώρες.

Παρόμοιες θα είναι οι δράσεις που αφορούν την καλαθόσφαιρα σε 3×3, όπως και την καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα, όπου οι τέσσερις ομοσπονδίες επιθυμούν την προώθηση και ανάπτυξη στους συγκεκριμένους τομείς.

Έγινε παράλληλα συζήτηση για τα θέματα προβολής και προώθησης των αγώνων, όπου οι τέσσερις ομοσπονδίες θα έχουν στενή συνεργασία μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας στα εν λόγω θέματα, δίνοντας βάση στις πλατφόρμες διαδικτυακής μετάδοσης.

Τέλος, συζητήθηκε η  μελλοντική διοργάνωση τετραεθνές Super Cup, με την συμμετοχή των πρωταθλητριών η κυπελλούχων ομάδων των τεσσάρων χωρών.