“Σφαγή” στα Λατσιά για την Πέγεια και ισοπαλία…

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε από την Λευκωσία η Πέγεια 2014, καθώς εξήλθε ισόπαλη 1-1 στο ντέρμπι της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ κόντρα στον Εθνικό Λατσιών. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολύ λίγες ευκαιρίες για να σκοράρουν, με την ομάδα της Πέγειας να δείχνει να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα ημιχρόνου ήταν στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Γιάννη Χριστοδούλου μπήκε αποφασισμένο να φύγει από τα Λατσιά με το τρίποντο της νίκης, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση.

Η πρώτη προειδοποίηση στην άμυνα του Εθνικού ήρθε αρκετά νωρίς στο β’ μέρος. Ο Χρυσόστομος Δημοσθένους της Πέγειας έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, ωστόσο ο επόπτης με μεγάλη καθυστέρηση ύψωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ ακυρώνοντας το γκολ. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αμφισβήτηση των παικτών και των διοικούντων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Παρά το ακυρωθέν γκολ οι παίκτες της Πέγειας συνέχισαν να ασκούν πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων και κατάφεραν να φθάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Και πάλι ο Χρυσόστομος Δημοσθένους με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, ανοίγοντας το σκορ στα Λατσιά.

Λίγα λεπτά πριν το 90ο λεπτό και ενώ όλα έδειχναν ότι η Πέγεια θα φύγει με το τρίποντο από την Λευκωσία, ο Εθνικός κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι. Στην φάση μάλιστα αποβλήθηκε από τον αγώνα ο Δημήτρης Φιλίππου δεχόμενος την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι από την “άσπρη βούλα”, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-1.