Προελαύνει στο FA Cup ο Στήβεν Πέρσλι με την Καρλάϊλ- Ανάλυση της καριέρας του

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με αφορμή την απομάκρυνση του μέχρι πρότινος προπονητή της Πάφος FC Ζέλικο Κόπιτς το Athlitika Press θέλησε να βρει και να σας παρουσιάσει σε ποια ομάδα συνεχίζει την καριέρα του ο προηγούμενος προπονητής της ομάδας μας ο οποίος είχε επίσης την ίδια τύχη με τον Κροάτη.

Ο Σκωτσέζος προπονητής Στήβεν Πέρσλι βρίσκεται σήμερα στον πάγκο της Κάρλαϊλ Γιουνάϊτετ, ομάδας της League Two στο Μεγάλο νησί.

Χθες βράδυ η ομάδα του κυρίου Πέρσλι είχε αναμέτρηση στα πλαίσια του 1ου γύρου του FA Cup Αγγλίας επικράτησε με 1-4 της Dulwich Hamlet ομάδας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος national League South.

Στο πρωτάθλημα η Καρλάϊλ βρίσκεται στην 19η θέση από σύνολο 24 ομάδων και έχει 18 βαθμούς σε 17 παιχνίδια με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Εντός έδρας σε εννέα παιχνίδια η ομάδα του Στήβεν 3 νίκες, δυο ισοπαλίες ενώ υπέστη 4 ήττες έχοντας συγκομιδή 11 βαθμούς και όντας 17η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία αυτή ενώ εκτός έδρας πήρε μόλις 7 βαθμούς με δυο νίκες, μια ισοπαλία και 5 ήττες και είναι 20 από τις 24 σε απόδοση μακριά από την έδρα της, το .

Τα γκολ που σημείωσε είναι 18 ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας μάζεψε από τα δίκτυά του την μπάλα 29 φορές.

Ο 46χρονος τεχνικός με την ομάδα των Cumbrians όπως είναι και το παρατσούκλι της ομάδας από το χώρο καταγωγής της έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020. Σε 37 παιχνίδια που έδωσε από τον Ιανουάριο του 2019 οπόταν και ανάλαβε τα ηνία της ομάδας πέτυχε 12 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 17 νίκες παίρνοντας κατά μέσο όρο 1.19 βαθμούς σε κάθε αγώνα.

Ο Στήβεν Πέρσλι με την ομάδα της Πάφου κυμάνθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα πέρνοντας σε μόλις 18 παιχνίδια που πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο της ομάδας μας έξι νίκες, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες με μέσο όρο 1,22 πόντους ανα παιχνίδι.

Πάντως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του ο Σκωτσέζος τεχνικός την είχε την τριετία 2010-2013 με την ομάδα της χώρας του Falkirk FC με την οποία σε 138 παιχνίδια κέρδισε εξήντα φορές, έφερε 33 ισοπαλίες και είχε 45 ήττες με μέσο όρο 1,54 πόντους ανα παιχνίδι.